Újraindul Egerbakta

Többéves hatósági-engedélyeztetési procedúrát követően, idén nyáron újra termelésbe vontuk egerbaktai üzemünket. Jelenleg mobil pofástörővel dolgozzuk fel a robbantott halmazt, és megpróbálunk tapasztalatokat szerezni az anyag feldolgozása, értékesítése során. A bányatelket elődeink az ország egyik legjobb minőségű bazalt előfordulására alapították, mely alkalmassá teszik mind a nagy sebességű vasúti pálya építésére, mind pedig fokozott terhelésű aszfalt- és betonburkolatok készítésére. A nyersanyag színe zöld, ami miatt színes aszfaltkeverékekhez is felhasználható

Korszerű beléptető rendszer Tállyán
Hamarosan élesedik a tállyai bányában kipróbált rendkívül hasznos technikai újdonság, amely a kiszolgálást is segít meggyorsítani
Bányásznapi kitüntetések, események és rendezvények
A bányásznapi rendezvények hagyományosan nagy szerepet töltenek be a Colas Északkő életében. Szeptember elején ismét a szakmai napok játszották a főszerepet a cég életében.
"Brutális" forgatás a szobi bányában
2014. október 18-án került adásba a Spektrum TV „Brutális fizika” című sorozatának újabb része, amelyben a tűz és a víz megdöbbentő erejét demonstrálta a két házigazda: Härtlein Károly, a BME Fizika Intézetének tanszéki-mérnöke, és a Totalcar újságírója, Vályi István.
Védett élőlények felmérése a zempléni bányákban
Az élőlények felmérésére 2014 márciusában került ismét sor a Colas Északkő Kft. zempléni üzemeiben. A növény- és madártani megfigyelést Papp Viktor Gábor természetvédelmi szakértő végezte el, aki napokig, 24 órás megfigyeléssel tanulmányozta a bányák területén az élőlényeket. A természetvédelmi szakértő munkáját és az adatgyűjtést segítették a terület természetvédelmi őrei és a bányák személyzete is.
Beruházások Szobon
Rendszámfelismerővel rendelkező sorompós beléptető rendszert és egy új törőgépet is üzembe helyeztek a Colas Északkő szobi üzemében.
Kapcsolódó hírek

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Bővebben