Eger történelmi belvárosának rehabilitációja

Helyszín: Eger Kezdés: 2013. 12. 02. Befejezés: 2014. 09. 13.
Terület: 24 000 m2

A Dobó tér és a belváros rehabilitációs munkálatait 2013. december 2-án kezdtük el hármas, „PCC konzorcium” elnevezésű konzorciumban. A projekt fő célja, hogy a Dobó tér dísztéri, illetve rendezvénytéri funkciójának jobban megfelelő, több burkolt felületet, több fát tartalmazó, korszerű, igényes anyagokat alkalmazó, a történeti hagyományokhoz jobban illeszkedő, de mégis modern tér alakuljon ki.

A munka során mintegy 24 000 négyzetméternyi felületet burkolunk természetes kövekkel. Az érintett szakaszokon a közművek cseréjét és kibővítését is elvégezzük, továbbá új térvilágítást, szökőkutakat és csobogókat építünk.

A tér névadójának, Dobó István szobrát és a Végvári vitézek lovasszobrait február elején elszállítottuk a térről az egerbaktai telephelyünkre, ahol a restaurátorok megkezdték a szobrok kvarchomokkal történő tisztítását, a hibák kijavítását, majd ezek patinásítását. A szobrok a munka utolsó fázisaiban kerültek vissza a terekre. A Dobó István szobor a régi helyére, a Végvári vitézek lovas szobrai pedig a jelenlegi Szúnyog közben kerültek elhelyezésre, amit ezért át is neveztek Végvári vitézek terére.

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Bővebben