Szeged, Vásárhelyi Pál utca komplex felújítási munkái

Megrendelő: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Helyszín: Szeged Vásárhelyi Pál utca Kezdés: 2012. 06. 25. Befejezés: 2012. 12. 17.
Hossz: 515 m Sávok száma: 2 x 2 Aszfalt: 3100 t

A felújítás részeként a Vásárhelyi Pál utcában kétszer két forgalmi sáv került kialakításra 14 m szélességben, 515 m hosszban, részben a jelenlegi sáv pályaszerkezetének megerősítésével, részben új építéssel. A kivitelezési munkák során közel 3100 tonna aszfalt került bedolgozásra.

Mindkét oldalon kerékpársáv és járda létestült, illetve megépült négy, utasváróval ellátott autóbuszmegálló, valamint 20 db kerékpártámasz kihelyezésére is sor került. A 2400 négyzetméteren történt füvesítés mellett közel 700 db facsemetét, illetve cserjét ültettünk el, új arculatot adva ezáltal az utcának.

A 10-20 kV-os távközlési munkák, közvilágítási kandeláber elhelyezések és egyéb közművek mellett kiemelt feladat volt a rókus-móravárosi főgyűjtő csatorna sajtolásos technológiával történő megépítése. A mikro tunnelling technológiával készült DN 1000-es csatorna 226 fm hosszban, míg a DN 1200-as csatorna – mely a jelentős forgalommal bíró Kálvária sugárút alatt is elhalad – 377 fm hosszban került elhelyezésre. Utóbbi sajtolási munka külön nehézsége volt, hogy a Kálvária sugárút tengelyében haladó, meglévő 1200-as csapadék főgyűjtő alatt 50 cm-rel kellett a sajtolt csővel áthaladni.

A Móravárosi körút és a Kálvária sugárút kereszteződésében megépült ideiglenes csapadékvíz átemelő a főgyűjtő által összegyűjtött csapadékot egy 446 fm hosszban megépített, nyomott rendszerű csatornával továbbítja a Sancer tóba.

A projekt eredményeképpen teljes hosszában 2x2 sávossá váló Vásárhelyi Pál utca – a harmadik körút részeként – megfelelő közúti és kerékpáros összeköttetést tud biztosítani Szeged város északi és déli városrészei között.

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Bővebben