Guinness rekord Tokajban - Colas Északkő
&#x;&#x;
Hírek
Guinness rekord Tokajban

2013. 09. 21..

Tokaj testvérvárosi kapcsolatának 25. évfordulóját egy Guinness rekorddal ünnepelte. A rendezvény főtámogatója a Colas Északkő volt.

Tokaj és a Frankfurttól 50 km-re nyugatra található Oestrich-Winkel már 25 éve testvérvárosok. A kerek évfordulóról a város és a Tokaj-Oestrich-Winkel Baráti Társaság Egyesület rendhagyó módon emlékezett meg.

2013. szeptember 20-21-én nagyszabású rendezvénysorozat keretében a Paulay Ede Színházban jubileumi műsort, ezt követően pedig egy állófogadást tartottak a Kulturális és Konferencia Központban. A rendezvény fő eseménye egy Guinness rekordot érő attrakció volt, amikor a testvérvárosi kapcsolat 25. évére tekintettel 1025 méter hosszú borospohár-sort állítottak fel a város főutcáin át. A boros rekeszekre helyezett pallókon több mint 20 000 egymáshoz érő poharat töltöttek meg a résztvevő borászok, akik egy-egy 30 méteres szakasz feltöltéséért feleltek. A rekordban Tokaj más testvérvárosai, az ausztriai Rust és az olasz Cormons is részt vett saját boraikkal. Az attrakcióhoz egyéb rendezvények (baráti találkozó, helyi és kézműves termékek bemutatója és vására, szabadtéri bor és gasztronómiai programok, stb.) is kapcsolódtak. A rekordkísérlet hitelesítését követően a látogatók természetesen elfogyaszthatták a borokat.

A rendezvénysorozat főtámogatója a Colas Északkő Kft. volt, hiszen egyrészt szintén régre visszanyúló, jó kapcsolatokat ápol a várossal, másrészt a bányászati tevékenység által körülölelt települések: Mád, Tarcal és Bodrogkeresztúr borászatai szintén képviseltették magukat a rekord felállításában. Az Északkő persze nem csupán anyagi támogatásával járult hozzá a rendezvény sikereihez. A cég dolgozói által fűrészelt és festett rendhagyó kilométer kövek jelezték a végeláthatatlan borospohár-sor hosszúságát és az egyes borászatok közötti határvonalakat.

Automatikus vázlat 81
Colas Hungária