Tokaji átkelési szakaszon kihelyezett súlykorlátozások - Colas Északkő
&#x;&#x;
Hírek
Tokaji átkelési szakaszon kihelyezett súlykorlátozások

2014. 02. 03..

Tokaji átkelési szakaszon kihelyezett súlykorlátozások melletti eljárás a Colas Északkő Kft. Tokaj-hegyaljai bányáiból tervezett közúti szállítások esetén.

Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságán történt egyeztetés szerint társaságunk tállyai, tarcali, bodrogkeresztúri és sárospataki üzemeiben gyártott zúzottkő-féleségek a súlykorlátozások mellett továbbra is jelentős kerülő nélkül juthatnak el a Tiszántúl és a Bodrogköz településeire, projektjeire.

A szállításban résztvevőgépjárművek üzembentartóinak előzetesen kérelmet kell eljuttatni:

  • postán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. BAZ Megyei Igazgatósága (3529 Miskolc, Soltész Nagy Kálmán u. 173.)
  • vagy sürgős esetben a postázással együtt az info@borsod.kozut.hu e-mail címre.

Az útvonalengedély kérelemnek tartalmaznia kell:

  • az adott projektre vagy ipartelepre vonatkozó fuvarozói szerződés másolatát kitakarva abból a megállapodás pénzügyi feltételeit, vagy az ezzel  egyenértékűként kezelt megkötött fuvarozói szerződést meghivatkozó megbízói nyilatkozatot, mely igazolja fuvarozó vállalkozó szerződés szerint létrejött szállítási feladatát,
  • továbbá a fuvarviszonylatot, azaz a felrakó és a lerakóhelyet, esetünkben a bánya és a fogadó ipartelep vagy a kivitelezés helyszínét,
  • a beszállítói feladat tervezett időtartamát,
  • az adott fuvar relációban részt vevő járművek (vontató és pótkocsi) forgalmi engedélyeinek másolatát.

A Magyar Közút Miskolci Igazgatósága a kiadott engedélyekről értesíti a jármű üzembentartóját és az engedélyezett útvonalon illetékes rendőri szerveket.

A Magyar Közút Miskolci Igazgatósága tájékoztatása szerint a korlátozás alá eső útszakaszokat csak OBU (fedélzeti egység) használata mellett lehet igénybe venni az engedélyezést követően.

A várhatóan növekvő adminisztrációs terhek csökkentése érdekében fuvarozói és saját tapasztalatainkat valamint ezek alapján tett javaslatainkat későbbiekben Társaságunk eljuttatja a Magyar Közút Miskolci Igazgatóságra.

Automatikus vázlat 116
Colas Hungária