Colas Europe a 34. Budapest Maratonon Colas Hungária
&#x;&#x;
Hírek
Colas Europe a 34. Budapest Maratonon

2019. 09. 29..

2019. szeptember 29-én 34. alkalommal dördült el a startpisztoly a Budapest Maraton futóversenyen, ahol több mint 33 ezer fő vágott neki a meghirdetett távok egyikének.

A Colas természetesen idén sem hagyhatta ki az eseményt, és Vitális Melinda valamint Jean-Étienne Gay szervezésében vendégül látta az európai régióhoz tartozó országok sportolóit. Belgiumból, Svájcból, Dániából, Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából, Horvátországból és Szlovéniából két-két négy fős váltócsapat érkezett, Románia és Ausztria pedig egy-egy váltóval képviselte magát. A versengésből persze a hazai versenyzők sem maradhattak ki: Bajádi Nikolett, Hajdú Alexandra, Rajcsányi Ferenc, Kiss Róbert, Csányi András, Kelemen Gergő, Horváth Márton, Magyar Szabolcs, Lechner István és Nyitrai Balázs négy különböző csapatban állt rajthoz.

A versenyzők az ELTE Lágymányosi Campusánál startoltak el, majd a budai alsó rakparton futottak a Margit hídig, ahol visszafordultak és a Lánchídon áttértek a pesti oldalra, onnan vissza pedig a Szabadság hídon át jutottak. Elhaladtak a rajt-cél pont mellett, de ekkor még csak féltávnál jártak, hiszen következett egy újabb kör, ami már felért egészen a Hajógyári szigetig, visszafelé pedig keresztülvezetett a Margit szigeten.

Az összesen 86 főt számláló Colas delegáció legjobbja a nők és a férfiak között is a cseh csapat lett. A Colas Lazy Snails férfi csapat 3:19:50-es idővel a 22., a Colas Key Team női csapat pedig 3:49:14-es idővel a 13. helyezést érte el a 764 induló váltócsapat között. A legjobb magyar csapat a „COLAS + FANT4COLAs” lett, akik 3:57:40-es idővel a 138.-ak lettek. A csapat tagja volt Kelemen Gergő is, aki előző nap – szombaton – 10 kilométeren egyéniben, majd vasárnap váltóban is futott több mint 12 kilométert. Gratulálunk a szép teljesítményért!

Köszönjük, hogy eljöttetek, reméljük, jól éreztétek magatokat. Legkésőbb jövőre találkozunk!

Colas Hungária