Colas Team Cup döntők Párizsban Colas Hungária
&#x;&#x;
Hírek
Colas Team Cup döntők Párizsban

2020. 03. 05..

A 2018-as nagy sikert követően idén március 3-4 között másodszor rendezte meg anyavállalatunk, a Colas SA a tavalyi regionális selejtezők továbbjutói számára a Colas Team Cup döntőit. A kétnapos sporteseményen összesen 3500-an vettek részt a világ minden tájáról. A Colas Európa csapatát összesen 30 fő alkotta, köztük belga, svájci, lengyel, cseh és magyar futókkal, illetve a Krakkóban továbbjutott belga és magyar focicsapattal. A helyszín ezúttal a Párizs melletti Meudon erdeje és az abban található Urban Soccer sportközpont volt.

Sajnos az időjárás nem volt kegyes, így a küzdelmek hideg, esős időben zajlottak. A futóverseny első napján a versenyzőknek az erdőben kijelölt 10 kilométeres egyéni távot kellett teljesíteniük. Balogh Ani, és a sérülés miatt hiányzó Bán Évá helyett beszálló Bajádi Niki a mostoha körülmények ellenére a középmezőny első felében, a Colas Europe régión belül a 2. és 3. helyen végeztek.

A focicsapat Mayotte csapatával és három regionális francia csapattal, köztük a tavalyi bajnok World Champ csapatával került egy csoportba. Az első két meccsen 4:3-as és 2:1-es vereséget szenvedett a csapat, így a továbbjutás sorsa hamar eldőlt, a maradék két meccset viszont 4:2-re és 2:1-re hozták a fiúk. Belgiumnak, a régió másik továbbjutó csapatának sikerült megszereznie a csoportban a második helyet, így az első napot a végső győzelem esélyével zárták.

A második napi verseny a futók számára a 400 méteres távokkal folytatódott. A Colas Europe női futói egy sérülés miatt elvesztették egyik tagjukat, így végül az 5. helyen végeztek. A magyar focicsapat számára a vígaszágon az Asian Tigers csapata jutott, akiktől egygólos vereséget szenvedtünk, és búcsúztunk a további küzdelmektől. A belga csapat az első egyenes kieséses meccsén a tavalyi győztest kapta ellenfélnek, és bár a meccs első felében fel tudtak állni a hátrányból, végül a World Champ győzött, akik meg sem álltak a döntőig, ahol szintén győztek, így két év után sikerült megvédeniük a világbajnoki címüket.

Szerencsére nem tértünk haza üres kézzel: a Colas Europe belga, svájci, cseh és lengyel férfi futói az erdei és a kiépített pályás futást is sikeresen teljestették, így végül összesítésben 12 csapat közül az első helyen végeztek.

Frederic Gardes, a Colas Csoport vezérigazgatója a záróceremónián bejelentette, hogy folytatják a hagyományt, és újból meg fogják rendezni a Colas Team Cup versenysorozatot. Reméljük, ismét lesz alkalmunk képviselni a régiót.

Köszönjük a színvonalas szervezést és a szívélyes vendéglátást! Gratulálunk minden résztvevőnek!

Colas Hungária