Elrajtolt Zugló egyik fontos útvonalán a munka: már dolgoznak a felújításon Colas Hungária
&#x;&#x;
Hírek
Elrajtolt Zugló egyik fontos útvonalán a munka: már dolgoznak a felújításon

2022. 07. 15..

Elkezdődtek a felújítási munkák a XIV. kerületi Vezér utcában: a BKK beruházásának köszönhetően a Fogarasi út és a Füredi utca közötti útszakasz a lakók és a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá válik – tájékoztat a fővárosi cég. A korszerűsítés előreláthatóan 2023 tavaszáig tart.

 

 

Mint korábban is írtuk, a projektet a Colas Út Zrt. kivitelezi mintegy nettó 927,6 millió forintból valósul meg. A BKK közleménye szerint elsőként szegély- és burkolatbontási munkákkal kezdődött a zuglói projekt, amelynek keretében jelentősen megváltozik a Fogarasi út és a Füredi utca közötti, több mint 800 méter hosszú útszakasz. A jelenlegi forgalmi sávok közül egy-egy átalakul és új funkciót kap.

 

40 fát ültetnek

A beruházás során többek között

  • teljesen megújítják a Vezér utca burkolatát és a Fogarasi úti csomópontot;
  • kerékpársávot alakítanak ki, amely közvetlenül csatlakozik a Vezér utca szervizútján 2021-ben kialakított kerékpárosbarát útvonalhoz – ez elősegíti, hogy egyre többen döntsenek a kerékpározás mellett ezen az útvonalon is;
  • új járdákat építenek, taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítja az akadálymentes közlekedést;
  • korszerűsítik a közvilágítást;
  • részben újakra cseréli a trolibusz-felsővezetékhálózat oszlopait;
  • elvégzik a szükséges közműkiváltásokat;
  • illetve több mint 40 fát, valamint 8300 cserjét ültet el a füvesítés mellett.

A helyszíni kivitelezési munkák miatt irányonként egy-egy sávon haladhat a közúti forgalom, így azzal együtt a közösségi közlekedési járművek is. A beruházó hangsúlyozza még: a Vezér utca megújítása során kiemelt szerepet kap az akadálymentesítés, amelyet a taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolat, valamint a korszerű közvilágítás kialakítása is segít.

Colas Hungária