Idén is munkavédelmi hét a Colasnál Colas Hungária
&#x;&#x;
Hírek
Idén is munkavédelmi hét a Colasnál

2014. 06. 20..

Idén került sor másodszor a Safety Weekre a cégcsoportnál, melyet világszerte június harmadik hetében tartottak.

A Colas csoportnál az elmúlt nyolc évben számos halálos baleset történt olyan munkákon, amelyek forgalom alatt végzett utakon történtek, ezért az idei Safety Week kiemelt témája a forgalom közelében végzett munka biztonsága volt.

A forgalom közelében történő munkavégzés munkabiztonsági vonatkozásait országonként eltérő szabványok és rendeletek szabályozzák, melyek elsősorban a közlekedők biztonságát hivatottak megóvni, és többnyire nem nyújtanak elegendő védelmet a forgalom közelében munkát végzők számára. De ki fog minket megvédeni?

A közlekedők sokszor még az autópályán sem veszik figyelembe a sebességkorlátozó és munkavégzésre figyelmeztető táblákat és nem mérséklik a tempót, pedig autópálya sebességnél egy gázolás szinte biztosan halálos kimenetelű, ezért minden tőlünk telhető, ésszerű intézkedést meg kell tennünk, hogy dolgozóink a forgalom közelében is biztonságban legyenek.

Kollégáink június 16-20 között több mint harminc munkaterületen, irodában és telephelyen hallhattak előadást a forgalom közelében történő munkavégzés biztonsági kérdéseiről, ezen kívül megbizonyosodhattak a munkagépek és teherautók korlátozott látóteréről, a munkaárkok megtámasztásának, illetve a keverőtelepeken történő forgalmi rend betartásának fontosságáról.

A Colas magyar dolgozói havonta összesen 3200 kilométert tesznek meg vállalati autójukkal, ezért a közlekedésbiztonság is kiemelt szerephez jutott az idei Safety Weeken. Összesen 110 szolgálati autóval rendelkező kollégánk vett részt a Hungaroring, illetve a Zsámbék melletti Driving Camp vezetéstechnikai tréningjén, ahol műgyantával és vízzel síkosított burkolatokkal, vízoszlopokkal, rántópadokkal és bójákkal hozták nehéz helyzetbe a vezetőket, hogy legközelebb, mikor élesben történik hasonló eset, ne érje váratlanul a volánnál ülőket, és kezelni tudják a helyzetet.

A Safety Week az anyavállalat nagyszabású Safety Attitude (biztonságos hozzáállás) elnevezésű kampányának kiemelt rendezvénye, melyben egy héten át szinte minden a biztonságos munkavégzésről szól. Az idei Safety Weeken nem csak a jól ismert munkavédelmis kollégák hívták fel a figyelmet a szabályokra, hanem az igazgatók is aktívan részt vettek a programokban, hiszen a munkaterületen válogatás nélkül, mindenkinek vigyáznia kell magára és egymásra. És nem csupán egy héten keresztül.

Automatikus vázlat 151
Colas Hungária