Megkezdődtek a munkálatok a Jászberény elkerülő III. ütemében Colas Hungária
&#x;&#x;
Hírek
Megkezdődtek a munkálatok a Jászberény elkerülő III. ütemében

2020. 09. 18..

Az elkerülő új 2×1 sávos útszakasza 4,5 kilométeren épül meg, és a 32. számú főutat köti majd össze a 31. számú főúttal, ezáltal tehermentesül Jászberény belvárosa az átmenő forgalomtól. Jelenleg a humuszolási, altalaj javítási munkák zajlanak.

A jászberényi projekt egyik különlegessége, hogy földmunkamodell előállításával a projekt 3D-ben vizuálisan is szemléltethető, valamint teljes kép kapható a beépítendő anyagok mennyiségéről. A földmunkák elindulta előtt drón segítségével 3D-s fényképek készültek, amelyek alapján centiméter pontosságú pontfelhő állt elő, erre épült rá a földmunkaterv, valamint később a tervmodellek is erre épülnek majd, mint például műtárgy szerkezeti tervek. A projekt folyamán tervben van a havi felmérés részeként a teljes munkaterület további drónozása, segítve ezáltal a mennyiségi elszámolás pontosságát és hatékonyságát.

A projekt várható befejezése 2022. augusztus 1. A munkavégzés ideje alatt kérjük a közlekedők türelmét és megértését, a megvalósuló cél a minőségi javulás Jászberény lakosainak és az arra közlekedők életében.

Fotó: Kovács László
Látványterv: Dankó Gábor

Kapcsolódó projektek

Colas Hungária