Rólunk

A Société Routière Colas egy hideg aszfalt eljárásra épülő bitumen szabadalom alapján jött létre Franciaországban 1929-ben.

Mára a közúti-, vasúti-, vízi- és légiközlekedés-építésben, városfejlesztésben és környezetvédelmi beruházásokban világvezető Colas csoport a világ öt kontinensén 50 országban van jelen. 58 000 alkalmazott alkotja az évente 85 000 projektet bonyolító Colas csapatát. Az anyacég önálló leányvállalatai regionális kapcsolatokat ápolnak, és megőrzik otthoni gyökereiket, de Kambodzsától Alaszkáig ugyanazokat az értékeket vallják: versenyszellem, innovatív és felelős fejlődés, kifogástalan minőség, biztonság, szoros együttműködés.

Logo

A Colas magyar cégcsoportja 1991 óta vesz részt Magyarország építőipari beruházásaiban. A kezdetek óta kizárólag magyar szakemberek által vezetett holding a hazai úthálózat fejlesztésében mára meghatározó szereplővé vált. Az elmúlt évtizedekben a Colas több mint száz kilométernyi gyorsforgalmi utat épített Magyarországon, de az autópálya- és útépítési feladatok mellett a különleges mérnöki létesítmények, valamint az érzékeny, komoly szervezést igénylő városrehabilitációs és közműépítési megbízások kivitelezőjeként egyaránt az iparág élvonalába tartozik.

Cégcsoport központunk fogja össze pénzügyi, számviteli és jogi, valamint informatikai, minőség- és környezetirányítási, munkaügyi és munkabiztonsági tevékenységeinket, és itt születnek a cégcsoport egészét érintő stratégiai döntések is. A Colas Hungária Zrt.-n belül található a minőségellenőrzésért és K+F tevékenységért felelős Technológiai Igazgatóság. Leányvállalataink közül a Colas Út Zrt. az útépítési és útfelújítási, a Colas Alterra Zrt. a közmű- és műtárgyépítési munkák kivitelezője, a Colas Északkő Kft. pedig 11 kőbányával rendelkezik Északkelet-Magyarországon. Az Autópálya Igazgatóságból alakult Colas Közlekedésépítő Zrt. a kiemelt autópálya- és hídépítési projektekkel foglalkozik.

Colas Hungária