Colas az Innotrends kiállításon - Colas Technológia
&#x;&#x;
Hírek
Colas az Innotrends kiállításon

2015. 01. 14..

A Nemzeti Innovációs Hivatal főszervezésében, a Design Terminál és a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség kiemelt szakmai támogatásával, valamint számos hazai szervezet összefogásával, idén is megrendezték a legjelentősebb hazai, de nemzetközi kitekintésű kutatás-fejlesztési és innovációs konferenciát, egyben startup kiállítást 2014. október 16-17-én Budapesten, az Akvárium Klubban.

A rendezvényen a nemzetközi és hazai KFI élet meghatározó képviselői, szakmai döntéshozói vettek részt, többek között Clara de la Torre, az Európai Bizottság Kutatás és Fejlesztési igazgatóságának kutatási és innovációs igazgatója, Pierre Roy, a Francia Nemzeti Tudományos Kutatóközpont igazgatóhelyettese, és Juha Ruohonen a finn Startup Sauna nemzetközi startup akcelerátor egyik alapítója. Az esemény fővédnöke dr. Pálinkás József a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásáért felelős kormánybiztos, védnöke pedig dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár.

A kétnapos konferencia 16 szekciójának közel 100 előadása során bemutatták a különféle területeken uralkodó legfontosabb trendeket és folyamatokat, így olyan témákkal találkozhattak a résztvevők, mint a bionika, nanotechnológia, agykutatás, az EU Horizont 2020 programja, vagy a klímapolitika. Emellett  szó esett még a pénzügyi területet, a regionális fejlesztést és együttműködést érintő kérdésekről, vagy éppen az állam innovációban betöltött szerepéről is.

A Colas Technológiai Igazgatósága a Francia Intézet segítségével épített fel egy standot, melyen a cég útépítéssel kapcsolatos, vezető innovációit, köztük az alacsony hőmérsékletű aszfaltokat, a zajcsökkentő aszfaltokat és az újrahasznosított aszfaltokat mutatta be.

A konferenciát a 35 startup kiállító tette teljessé, melyek közt a kreatív ipar szereplői, női startupperek, a különböző hazai régiók kimagasló vállalkozásai, határon túli és turisztikai startupok is helyet kaptak. A további kiállítói helyekre létező és bemutatható prototípussal rendelkező startupok jelentkezhettek a BE VISIBLE pályázaton keresztül. A szakmai zsűri által sikeresnek ítélt pályázók vehettek részt az októberi rendezvényen.

Mind a konferencia, mind a kiállítás ingyenesen volt látogatható a nagyközönség számára.

Automatikus vázlat 234
Colas Hungária