Indul az M30-as második szakasza - Colas Út
&#x;&#x;
Hírek
Indul az M30-as második szakasza

2018. 06. 01..

Közös ajánlattevőként nyerte el az M30-as autópálya második szakaszának kivitelezési munkáit a Colas Út és a Colas Hungária 2017 decemberében. A projekt összértéke 75,4 milliárd forint, megren delőnk a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A II. építési szakasz 24 kilométer hosszan valósul meg, melynek kezdőpontja Szikszó település előtt a 40+500, végpontja pedig Encs település után a 64+700 kilométerszelvénynél van. A kétszer kétsávos, burkolt leállósávval bővített főpályán kívül elkészítünk egy komplex pihenőhelyet Inárcsnál, valamint Encs település mellett egy teljesen új Magyar Közút mérnökségi telepet. A szakaszon 21 műtárgyat kell elkészíteni, ezek kivitelezését teljes egészében a Colas Hungária végzi. Halmajnál és Encsnél két csomópontot alakítunk ki, melyekkel a térséget kapcsoljuk be a gyorsforgalmi hálózatba.
Az M30-as autópálya nyomvonalának elkészítésén kívül négy alkalommal a meglévő 3-as sz. főút korrekciójára is sor kerül, illetve több alsóbbrendű főutat átvezetünk, földutakat alakítunk ki. A meglévő közművezetékek kiváltása és védelembe helyezése is a feladataink között szerepel, illetve a teljes szakaszon ki kell építeni az üzemi hírközlő vezetéket is. A kiviteli tervek elkészítése és engedélyek beszerzése is a mi feladatunk.

Kapcsolódó projektek

Colas Hungária