Eger történelmi belvárosának rehabilitációja
A Dobó tér és a belváros rehabilitációs munkálatait 2013. december 2-án kezdtük el hármas, „PCC konzorcium” elnevezésű konzorciumban. A projekt fő célja, hogy a Dobó tér dísztéri, illetve rendezvénytéri funkciójának jobban megfelelő, több burkolt felületet, több fát tartalmazó, korszerű, igényes anyagokat alkalmazó, a történeti hagyományokhoz jobban illeszkedő, de mégis modern tér alakuljon ki.

A munka során mintegy 24 000 négyzetméternyi felületet burkolunk természetes kövekkel. Az érintett szakaszokon a közművek cseréjét és kibővítését is elvégezzük, továbbá új térvilágítást, szökőkutakat és csobogókat építünk.

A tér névadójának, Dobó István szobrát és a Végvári vitézek lovasszobrait február elején elszállítottuk a térről az egerbaktai telephelyünkre, ahol a restaurátorok megkezdték a szobrok kvarchomokkal történő tisztítását, a hibák kijavítását, majd ezek patinásítását. A szobrok a munka utolsó fázisaiban kerültek vissza a terekre. A Dobó István szobor a régi helyére, a Végvári vitézek lovas szobrai pedig a jelenlegi Szúnyog közben kerültek elhelyezésre, amit ezért át is neveztek Végvári vitézek terére.

Starting date: 02/12/2013Kezdés: 2013.12.02.

Completion date: 13/09/2014Befejezés: 2014.09.13.

Helyszín: Eger

Area: 24 000 m2Terület: 24 000 m2
Colas Hungária