Sárkányhajók a Dunán - Colas Alterra
&#x;&#x;
Hírek
Sárkányhajók a Dunán

2015. 05. 16..

Nepomuki Szent János, a folyók, hidak és hajósok védőszentjének ünnepén, május 16-án rendezte meg a Hídépítők Egyesülete a Colas Alterra támogatásával a harmadik Hidak és Hídépítők Napját.

A program délelőtt, az Óbudai Szent Péter és Pál főplébániánál kezdődött, ahol ünnepélyesen felavatták Nepomuki Szent János felújított szobrát. Ezt követően az UTE Árpád hídnál lévő vízi telepétől indult el az a kajak-kenusokból, evezősökből és sárkányhajókból álló „flotta”, amelyet a honvédség egyik hadihajója kísért, fedélzetén a rendezvény VIP meghívottaival. A 10 és 20 fős sárkányhajók legénységeinek fele profi sárkányhajós volt, a maradék evezőt pedig a csatlakozó partnerek, közöttük a Colas munkatársai húzták.

A felvonulás végén a Lágymányosi-öbölben került sor a sárkányhajók versenyére, ahol a Colas csapatának – Benes Lillának, Szabó Enikőnek, Gasparik Lillának, Bartha Árpádnak és Szakács-Fehérváry Gábornak – a második helyen sikerült célba érni. Az érdem persze főleg a LapáTolók SE sárkányhajó-csapat tagjaié: Berekalli Éváé, Egedy Nórié, Dudás Mártáé, Láng Ádámé, Gál Istváné, és a „kapitányé”, Kiss Tamásé. Köszönjük a segítséget!

A verseny után a Műegyetem előtti téren dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes köszöntötte a rendezvényre látogatókat, akiket számos további program várt. Az Óbudai Egyetem jóvoltából LEGO-robot bemutatót és tésztahíd-építést láthattak az érdeklődők, akik a Petőfi híd olyan részeit is meglátogathatták, ahová csak a hídmesternek van bejárása.

Míg a látogatók PET palackból, fából vagy papírból építhettek hidat, a műszaki ellenőrökből, megrendelőkből, kivitelezőkből és csatlakozó partnerekből álló vegyes csapatoknak raklapokból kellett 9 méteres hidat emeleniük, amelyen a csapat összes tagjának át kellett tudnia kelni.

Reméljük, jövőre is részt vehetünk a Budapest dunai panorámáját színesítő vízi felvonuláson és az egyre többeket vonzó családi programokon.

Automatikus vázlat 283
Colas Hungária