Rólunk - Colas Alterra

Rólunk

A Csoport közel 70 éves leányvállalataként a Colas Alterra Zrt. tevékenységei közé tartozik a közműépítés, a gáz-, távhő-, víz- és szennyvízvezetékek telepítése, a tisztítóberendezések és a hulladékkezelő létesítmények építése, az árvízvédelmi projektek, valamint támogatja az alternatív energiafelhasználási formákat Budapesten és más településeken egyaránt.

A Colas Alterra Zrt. sűrűn beépített városi környezetben is sikerrel old meg feladatokat: évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a közterek, a vasúti tranzit hálózatok, a közművek felújításával vagy az átfogó városrehabilitációs tervekkel kapcsolatban – amelyek mindegyike jól szervezett kivitelezői gárdát igényel.

Építőipari Nívódíj

A Társaság által üzemeltetett integrált Irányítási Rendszer alapján az EN ISO 9001, az EN ISO 14001, valamint a vonatkozó termékszabványokkal, együttesen hivatott segíteni  hatékony munkavégzésünket és tovább növelni  Partnereink belénk fektetett bizalmát.

A megbízható, kiváló teljesítményt nyújtó vállalatok jó hírnevének támogatása az építési projektek szervezésének, irányításának és minőségének elismerésével az ágazat közös érdeke. A díj azt üzeni, hogy a magas színvonalú kivitelezésnek meg van az eredménye, a hosszan tartó alkotások létrehozása megéri a fáradságot, mivel ez növeli az építőipari szakma presztízsét és elismertségét. A díjat ezzel a szándékkal osztják ki évente.

Építőipari Nívódíj 2013-  Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep

A Colas Alterra Zrt. a Hídépítő Zrt.-vel közösen nyerte el a díjat infrastruktúra kategóriában.

Az Építőipari Nívódíj 2013-  Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep, Sodorvonali bevezetés

Ugyancsak 2013-ban a Kuratórium egy másik, környezetvédelmi és vízügyi létesítmények kategóriájában újabb nívódíjban részesítette Társaságunkat a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep tisztított vizeinek sodorvonali bevezetésének sikeres  megvalósításáért.

Építőipari Nívódíjat 2011- Ferencvárosi szivattyútelep, csapadékvíz oldali rendszer

2011-ben az infrastruktúra kategóriában hoztuk el a díjat a Ferencvárosi szivattyútelep csapadékvíz oldali rendszerének újjáépítéséért.

A Magyar Mérnöki Kamara Építési Bizottsága a 2011. évi alkotói díjat Farkas Zsoltnak ítélte a projekt megvalósításában kifejtett kiváló munkájáért.

Építőipari Nívódíj 2010 – Szegedi főgyűjtő

2010-ben a Colas Alterra Zrt. infrastruktúra kategóriában nevezett a versenyre a szegedi főgyűjtő csatorna  mikroalagutas kivitelezésével, amellyel akkor első alkalommal nyerte el a díjat.

Építőipari Nívódíj, Elismerő oklevél 2010 – Tiszaroffi Árvízi Tározó

2010-ben a társaságot a Tiszaroffi Árvízízi Tározó  környezetvédelmi és vízügyi létesítmények kategóriájában a Kuratórium Elismerő oklevéllel tüntették ki.

Tierney Clark-díj

A díjat, amelyet a Magyar Mérnöki Kamara, valamint a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetsége alapított és ad ki a tervezés, előkészítés és kivitelezés terén is kiemelkedő mérnöki munkáért.

Tierney Clark Award 2010 – Kelenföld szivattyútelep

2010-ben Elismerő oklevelet kaptunk a zsűritől a kelenföldi Szivattyútelep szivattyúházához tartozó létesítmények kivitelezéséért.

Lampl Hugó emlékplakett

A Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága pályázatot írt ki abból a célból, hogy elismerésben részesítse azokat a szakembereket, akik technológiai és környezetvédelmi szempontból kimagasló, gazdaságosan megvalósítható és üzemeltethető vizilétesítmény tervezésében és kivitelezésében meghatározó teljesítményt nyújtottak.

A szakmai kuratórium 2019-ben az emlékplakettet  Major Szilviának,  társaságunk műszaki főmérnökének ítélte oda a Siófoki Szennyvíztisztító Telep kivitelezésében nyújtott kimagasló teljesítményéért.

Stollmayer-díj

A Stollmayer-díjat, amelyet az Alterra alapított 2002-ben, olyan kollégáknak ítélik oda, akik kivételes technikai újításokkal, kiemelkedő projektteljesítménnyel vagy folyamatos magas színvonalú mérnöki munkával járulnak hozzá a vállalat eredményéhez. Díjnyertesek:

2017- Pénzes Róbert

2015 – Major Szilvia, Erdős Dániel

2013 – Gulyás Ferenc, Erdős Dániel

2012 – Tóth Szabolcs

2011 – Geönczeöl Gergely

2010 – Farkas Zsolt

2009 – Horváth Mónika

2009 – Gulyás Ferenc

2008 – Erdős Dániel

2007 – Sebestény Tamás

2006 – Egri Sándor

2005 – Erdős Tamás

2004 – Oláh Péter

2003 – Pappert Attila

2002 – Szűcs Zoltán

Alterra életmű díj

2003. óta a hosszú időn keresztül kiváló munkát végző, nyugdíjba vonuló vezető kollégáink kapják meg az Alterra Életműdíjat, hogy elismerjük elkötelezettségüket és fáradhatatlan munkájukat, amely hozzájárult a cég elmúlt évtizedeinek sikereihez. Különösen hálásak vagyunk erőfeszítéseikért:

2015 – Molnárné Kecskés Gabriella
2013 – Fenyős Imre
2012 – Jánosi János
2012 – Burghardtné Keszte Erzsébet
2011 – Jugenheimer Ferenc
2010 – Karakó Ferenc
2010 – Urbán László
2009 – Kiss Géza
2008 – Horváth János
2008 – Vanya László
2007 – Juhász Béla
2005 – Szöllősi Gábor
2004 – Repkényi Katalin
2004 – Antal Ernő
2003 – Zachár András

Colas Hungária