Rólunk - Colas Alterra

Rólunk

A Csoport több. mint 70 éves leányvállalataként a Colas Alterra Zrt. tevékenységei közé tartozik a közműépítés, a gáz-, távhő-, víz- és szennyvízvezetékek telepítése, a tisztítóberendezések és a hulladékkezelő létesítmények építése, az árvízvédelmi projektek, valamint támogatja az alternatív energiafelhasználási formákat Budapesten és más településeken egyaránt.

A Colas Alterra Zrt. sűrűn beépített városi környezetben is sikerrel old meg feladatokat: évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a közterek, a vasúti tranzit hálózatok, a közművek felújításával vagy az átfogó városrehabilitációs tervekkel kapcsolatban – amelyek mindegyike jól szervezett kivitelezői gárdát igényel.

A Társaság által üzemeltetett integrált Irányítási Rendszer alapján az EN ISO 9001, az EN ISO 14001, EN ISO 45001, valamint a vonatkozó termékszabványokkal, együttesen hivatott segíteni hatékony munkavégzésünket és tovább növelni Partnereink belénk fektetett bizalmát.

Díjaink

Építőipari Nívódíj

A megbízható, kiváló teljesítményt nyújtó vállalatok jó hírnevének támogatása az építési projektek szervezésének, irányításának és minőségének elismerésével az ágazat közös érdeke. A díj azt üzeni, hogy a magas színvonalú kivitelezésnek meg van az eredménye, a hosszan tartó alkotások létrehozása megéri a fáradságot, mivel ez növeli az építőipari szakma presztízsét és elismertségét. A díjat ezzel a szándékkal osztják ki évente.

2013 – infrastrukturális létesítmény kategóriában

BKSZT Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep kivitelezési munkáiért közösen a Hídépítő Zrt.-vel.

 

2013 – környezetvédelmi és vízügyi létesítmény kategóriában

BKSZT sodorvonali bevezetésének sikeres megvalósításáért.

 

2011 – infrastrukturális létesítmény kategóriában

Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep és Kapcsolódó Létesítményei – Ferencvárosi Szivattyútelep záporoldali átemelő-rendszerének átalakítási munkálataiért.

A Magyar Mérnöki Kamara Építési Bizottsága a 2011. évi alkotói díjat Farkas Zsolt akkori építésvezető, jelenleg területi igazgató munkatársunknak ítélte a projekt megvalósításában kifejtett kiváló munkájáért.

 

2010 – infrastrukturális létesítmény kategóriában

Szeged szennyvízcsatorna hálózatának fejlesztéséért.

 

Elismerő oklevél 2010 – környezetvédelmi- és vízügyi létesítmények kategóriában 

A Tiszaroffi árvízi tározó, valamint vízbeeresztő és leeresztő műtárgyai kivitelezéséért.

Tierney Clark-díj

2010 – Elismerő oklevél a kelenföldi szivattyútelep szivattyúházához tartozó létesítmények kivitelezéséért

Az Institution of Civil Engineers (Nagy-Britannia), a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetsége hirdeti meg és ítéli oda a Tierney Clark-díjat a tervezés, előkészítés, lebonyolítás és megvalósítás során legjobbnak bizonyuló építőmérnöki alkotásnak.

Lampl Hugó emlékplakett

2019-ben Major Szilviának, társaságunk akkori műszaki főmérnök, jelenleg területi főmérnök munkatársának ítélte oda a szakmai zsűri az elismerést a Siófoki Szennyvíztisztító Telep kivitelezésében nyújtott kimagasló teljesítményéért.

A Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága által alapított pályázat célja, hogy elismerésben részesítse azokat a szakembereket, akik technológiai és környezetvédelmi szempontból kimagasló, gazdaságosan megvalósítható és üzemeltethető vízi létesítmény tervezésében és kivitelezésében meghatározó teljesítményt nyújtottak.

Fúrás portfólió

Colas Hungária