Rólunk

A cég közel hetvenéves leányvállalataként a Colas Alterra tevékenységei közé tartozik a közműépítés, földgáz-, távhő-, ivóvíz- és szennyvízvezetékek, illetve tisztítótelepek, hulladéklerakók, árvízvédelmi projektek kivitelezése, illetve az alternatív energiafelhasználás támogatása Budapesten és vidéken egyaránt. A Colas Alterra a sűrű beépítésű városi környezetben is nagyszerűen teljesít: a jó szervezést igénylő térfelújítások, kötött pályás közlekedés, közműépítés vagy komplett városrehabilitáció terén is évtizedes tapasztalattal rendelkezünk.

Építőipari Nívódíj

A Társaság által üzemeltett Integrált Irányítási Rendszer összhangban az EN ISO 9001, az EN ISO 14001, valamint a vonatkozó termékszabványokkal, együttesen hivatott segíteni a hatékony munkavégzésünket és Partnereink belénk fektetett bizalmának további fokozását. Termékeink gyártása és forgalmazása során az alábbi termékszabványokat és előírásokat tekintjük irányadónak:

Az építőipari kivitelezések szervezésének, irányításának és a jó minőségű munkavégzésnek elismerése, és ezzel a színvonalas, megbízható munkát végző cégek szakmai jó hírének alátámasztása a szakma együttes érdeke. Üzenete, hogy érdemes jó munkát végezni, maradandón jót, szépet, elismerésre méltót alkotni, a mesterséget magas fokon megvalósító munkán keresztül növelni a szakma becsületét, megbecsülését. Ezzel a céllal hirdetik meg minden évben az Építőipari Nívódíj pályázatot.

Építőipari Nívódíj 2013 – Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep

A Colas Alterra a Hídépítővel közösen nyerte el a díjat az infrastrukturális kategóriában a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep megvalósításáért.

Építőipari Nívódíj 2013 – BKSZT sodorvonali bevezetés

A környezetvédelmi és vízügyi létesítmények kategóriában a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep sodorvonali bevezetése részesült Építőipari Nívódíjban.

A Magyar Mérnöki Kamara Építési tagozata a nívódíjas alkotók közül 2013-ban Alkotói díjban részesítette területi igazgatónkat, Pappert Attilát.

Építőipari Nívódíj 2011 – Ferencvárosi szivattyútelep, zápor oldali rendszer

A 2011-ben meghirdetett Építőipari Nívódíj pályázaton, az infrastrukturális kategóriában a ferencvárosi szivattyútelep, zápor oldali rendszerének átalakításával nyertük el a díjat.

A Magyar Mérnöki Kamara Építési tagozata a nívódíjas alkotók közül kiemelve 2011-ben Alkotói díjban részesítette Farkas Zsolt építésvezetőnket.

Építőipari Nívódíj 2010 – Szegedi főgyűjtő

A Colas Alterra Zrt. 2010-ben az infrastrukturális kategóriában a Szegedi főgyűjtővel indult, ahol elnyerte a Nívódíjat.

Építőipari Nívódíj Oklevél 2010 – Tiszaroffi árvízi tározó

2010-ben a környezetvédelmi és vízügyi kategóriában a tiszaroffi árvízi tározóval részesültünk elismerő oklevélben.

A Magyar Mérnöki Kamara Építési tagozata 2010-ben Alkotói díjban részesítette területi igazgatónkat, Pappert Attilát.

Termékeink üzemi gyártásellenőrzését a fenti termékszabványokban megadott gyakorisággal végezzük, a vizsgálatok jelentős részét a Tállyai Kőbánya területén kialakított, termeléstől szervezetileg függetlenített Központi Laboratóriumban végezzük. Emellett valamennyi üzemünk rendelkezik a leggyakoribb szemszerkezeti vizsgálatokhoz szükséges kalibrált mérőeszközökkel.

Termékeink minőségét Teljesítmény-nyilatkozatokban adjuk meg, melynek tartalma és kialakítása összhangban van az Európai Parlament és Tanács 305/2011/EU rendelet (2011.03.09.) szerinti, továbbá a 275/2013. (VII. 16.) Korm. Rendelete szerint megfogalmazott szabályokkal.

Ezek a Teljesítmény-nyilatkozatok a szállítólevekkel együtt érvényesek; ez utóbbiban szereplő termékmennyiségekre vonatkozóan alkalmazhatóak a termékek teljesítményének igazolásához.

Tierney Clark-díj

A Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetsége nevével fémjelzett díjat a bíráló bizottság a tervezés, előkészítés, lebonyolítás és megvalósítás során legjobbnak bizonyuló építőmérnöki alkotásnak ítéli oda.

Tierney Clark díj-2010 – Kelenföldi szivattyútelep

2010-ben a kelenföldi szivattyútelep szivattyúházának műtárgykomplexuma kapott oklevelet a bíráló bizottságtól.

Stollmayer-díj

A Colas Alterra 2002-ben alapította a Stollmayer-díjat, amit azok a kollégák kaphatnak, akik kiemelkedő műszaki innovációval, egy-egy projekt megvalósításában való kiemelkedő részvétellel, illetve folyamatos magas színvonalú mérnöki munkával járulnak hozzá a cég tevékenységéhez. Díjazottjaink:

2015 – Major Szilvia, Erdős Dániel
2013 – Gulyás Ferenc, Erdős Dániel
2012 – Tóth Szabolcs
2011 – Geönczeöl Gergely
2010 – Farkas Zsolt
2009 – Horváth Mónika
2009 – Gulyás Ferenc
2008 – Erdős Dániel
2007 – Sebestény Tamás
2006 – Egri Sándor
2005 – Erdős Tamás
2004 – Oláh Péter
2003 – Pappert Attila
2002 – Szűcs Zoltán

Alterra életmű díj

Régi kollégáink között minden évben kiosztjuk a 2003-ban alapított Alterra életmű díjat annak elismerésére, hogy hosszú, kitartó és áldozatos munkájukkal évtizedeken keresztül hozzájárultak társaságunk sikereihez. Nekik különösen hálásak vagyunk:

2015 – Molnárné Kecskés Gabriella
2013 – Fenyős Imre
2012 – Jánosi János
2012 – Burghardtné Keszte Erzsébet
2011 – Jugenheimer Ferenc
2010 – Karakó Ferenc
2010 – Urbán László
2009 – Kiss Géza
2008 – Horváth János
2008 – Vanya László
2007 – Juhász Béla
2005 – Szöllősi Gábor
2004 – Repkényi Katalin
2004 – Antal Ernő
2003 – Zachár András

Colas Hungária