Hermina Happy Land - Colas Alterra
Hermina Happy Land
A Hermina Center Ingatlanforgalmazó Kft. a megnövekedett ingatlanpiaci igények kielégítése miatt indította el „Hermina Happy Land 5-6.” projektjét. A beruházás  Közép-Európa legnagyobb passzív házaként valósul meg a XIV. kerületben. A nyolcemeletes, összesen 255 lakásos társasház egy három részből álló „hézagosan zártsorú” épületegyüttes – pince, földszint, emeletek –, melynek teljes alapterülete 170 x 35 méter. Az épület szerkezetépítését a Colas Alterra Zrt. nyerte el két ütemben.

Az épület pillérvázas szerkezetű, a terheket épületenként 19 darab pillér viseli és adja át a 60 centiméter vastag lemezalapnak, amely épületenként dilatálva van. A pincerész a nyugalmi és mértékadó talajvíz alatt helyezkedik el, ezért az alaplemez és a külső falak vízzáró betonnal készülnek.

Az első, mélyépítési ütem szerződése magában foglalja az épület földmunkáit, a víztelenítést és a vasbeton-vázas szerkezetépítést a földszint feletti födémig. A munkaterületet június 8-án vettük át, a kivitelezést pedig aznap meg is kezdtük.  A mélyépítési munkarész során komoly műszaki kihívás volt, hogy a maximális terület-kihasználás érdekében a teljes terület alápincézett, a pincefalak telekhatártól telekhatárig tartanak. Az öt méterre lévő szomszédos épület kocsi behajtójánál a munkaterületet szegezett, injektált torkrétbeton-megtámasztással határoltuk, így biztosítottuk a zavartalan autós forgalmat. A munkagödör homok talajában az 1,8 méteres talajvízszint süllyesztést 4 darab 9 méter mély pontkút telepítésével és folyamatos üzemeltetésével tudtuk biztosítani. A munkavégzést – helyhiány miatt – az épület íves adottságait kihasználva három, az alaplemezre épített, földszinti födémet áttörő toronydaru szolgálja ki. A mélyépítési munkarész a földszint feletti födém elkészültével október végén zárult.

A magasépítési szerkezetépítés munkaterületét szeptember 30-án vettük át, és az első emeleti falak és födémek építése rögtön meg is kezdődött. A kivitelezési sebesség várhatóan két hét lesz szintenként. A feszített tempó miatt a munkaterületen nagyjából 70 munkatársunk dolgozik. Mivel a befejezési határidő 2017. március vége.

Megrendelő: Hermina Center Ingatlanforgalmazó Kft.

Starting date: 08/06/2016Kezdés: 2016.06.08.

Completion date: 31/03/2017Befejezés: 2017.03.31.

Helyszín: Budapest

Colas Hungária