Nyugati tér rekonstrukció - Colas Alterra
Nyugati tér rekonstrukció
A nagy volumenű rekonstrukció keretében átépül a Skála Metró előtti gyalogos felület, amely több mint harminc éve épült, s a közelmúltban olyan mértékben leromlott az állapota, ami méltatlan egy ilyen frekventált belvárosi térhez.

A tervek szerint az időközben feleslegessé vált objektumok elbontásával, és a térhasználat optimalizálásával egy élhetőbb, funkcióját jobban ellátó tér épül, amely az átmenő gyalogos forgalom mellett a térfunkcióknak (kiülő térhasználat, találkozási pont, agóra-jelleg) is helyet ad. Az aluljáróba levezető lépcsőkarok összetolásával a felszíni terület nagyobb lesz, ezáltal is növelve a térben rejlő lehetőségeket.

A munka jóval több a megszokott felszínrendezési feladatoknál, mivel a tér nagy része aluljáró felett, különböző szerkezeti elemekre épült, és az átalakítás során is több szerkezetátalakítás történik majd. Födémszakaszok visszavésése, faltartók és új födémek építése, gépészeti terek átalakítása, szigetelési feladatok teszik a munkát komplexé. A főváros belső kerületeiben megszokott forgalmi nehézségek mellett, a kis területet érintő egyéb beruházások is nehezítik a vállalt százhúsz napos határidőre történő kivitelezést.

A munkálatokat május közepén kezdtük meg a szükséges bontásokkal. Az átépítés alatt a teret elzárjuk a gyalogosforgalom elől, ez a lezárás az aluljáró egy részét is érinti.  A megújuló tér gránit sávokkal megszakított mészkő burkolatú lesz, növénykazettákkal, padokkal és más térelemekkel, valamint új közvilágítással. A munka várhatóan szeptemberben készül el.

Starting date: 11/05/2015Kezdés: 2015.05.11.

Completion date: 08/09/2015Befejezés: 2015.09.08.

Helyszín: Budapest

Area: 3 059 m2Terület: 3 059 m2
Colas Hungária