Új technológia a Colas portfóliójában: Latexfalt Colas Hungária
&#x;&#x;
Hírek
Új technológia a Colas portfóliójában: Latexfalt

2016. 12. 10..

A Colas és a Latexfalt idén kötött megállapodást a Latexfalt technológia alkalmazására, amelyet Franciaországban már több mint 1 millió négyzetméteren használtak sikeresen.

A Latexfalt az ipari padlók, raktárak, logisztikai épületek, műhelyek, mélygarázsok és kiállítóterek felújításának legjobb módja. Széleskörű alkalmazhatóságának köszönhetően sokféle aljzat (beton, makadám, burkolólapok, térkő stb.) esetén is használható.

Az anyag egy 15-25 mm vastagságú, bitumenes padozat, amely kőzúzalék, homok, cement, ásványi adalékszerek, valamint kötőanyagként szolgáló bitumenemulzió hideg keveréke, mely kizárólag beltéri alkalmazásra szolgál. Az így készült padozat különlegessége a dilatációk nélkül létrejövő sima felület.

A kiporzás- és csúszásmentes Latexfalt tartós és egyszerűen karbantartható felületet eredményez, ebből kifolyólag használata kényelmesebb és biztonságosabb. Egyik különleges tulajdonsága, hogy hang- és rázkódáselnyelő, mely igen előnyös villástargoncák és egyéb rajta közlekedő gépek használata esetén, hiszen a rázkódásmentes felület ergonomikus munkakörnyezetet biztosít, és kedvező hatással van a gépek élettartamára is.

Mivel minimális előkészítést igényel, a Latexfalt kivételesen praktikus és gazdaságos termék. A felület a terítéstől számított 2 nap után gyalogosan, 5 nap után pedig nehézgépek által is használható, így csökken a termeléskiesés okozta veszteség. Az anyag helyszíni gyártása füst- és szagmentes, terítésének egyetlen feltétele az 5°C fölötti hőmérséklet.

A referenciák között megtalálható a Peugeot, a madridi és bilbaoi expo, az antwerpeni kórház, a logisztikai cégek között a DHL, a kereskedelmi hálózatok között pedig a SPAR, az ALDI, a METRO és az IKEA is.

Új technológia a Colas portfóliójában: Latexfalt 3
Colas Hungária