Így halad a Velencei-tavi partfal rehabilitációja - Colas Alterra
&#x;&#x;
Hírek
Így halad a Velencei-tavi partfal rehabilitációja

2020. 07. 02..

A Velence-tavi munkák 2018-ban kezdődtek meg a Colas Alterra Zrt. és a Swietelsky Magyarország Kft. konzorciumában, jelenleg 50%-os készültségi szintnél tartanak. Az erről készült videó megtekinthető Facebook oldalunkon. A cél a partvédművek korszerűsítése 29 km-en keresztül, valamint a vízminőség megóvása érdekében történő kotrások végrehajtása, hozzávetőleg 40 ezer köbméter iszap megmozgatásával.

A munka egyik kihívása, hogy mi történik nyáron, amikor turisták lepik el a Velencei-tó partját? Jelenleg a látogatók számára kevésbé népszerű partszakaszokon folyik a munka, kis mértékben zavarva a pihenők kényelmét.

A projekten dolgozó szakemberek speciális technológiai megoldásokat használnak a munka során, például vasbeton-paneleket helyeznek az acélgerendák közé, a szögtámfal stabilizálására kéregpaneleket használnak, szigetet alakítanak ki vagy kőburkolattal látják el a partfalakat.

A projekt lezárása 2021 nyarán várható. Továbbra is kérjük a lakosok és a Velencei-tóhoz látogatók megértését és türelmét, ezzel a munkával a cél a tó vízminőségének javítása és a megfelelő ökológiai állapot fenntartása még hosszú időn keresztül, ami mindannyiunk érdeke!

Kapcsolódó projektek

Colas Hungária