Lego gyár közműépítés - Colas Alterra
Lego gyár közműépítés
A Lego hatvanmilliárdos beruházása országos szinten is figyelemre méltó léptékű projekt volt. A Colas Út és a Colas Alterra konzorciumban vett részt a beruházásban. A Colas Út felelt az aszfaltburkolatú utak, a gyeprácskő és térkő burkolatú utak, járdák építéséért, a bazaltbeton burkolatú rámpák és kamionparkolók, dokkolók kiépítéséért, a közvilágítási hálózat építéséért és a hídmérleg telepítéséért. A Colas Alterra feladata az ívóvíz-, csapadékvíz-, nyomott és gravitációs szennyvízhálózat és tüzivíz-hálózat, valamint a gázvezeték, az átemelők és kutak irányítástechnikai kiépítése, a 22 kV-os vezetékrendszer építése, valamint az IT alépítményi hálózat kiépítése volt, illetve ők is üzemeltetik a közműveket április 31-éig.

A munkálatok és munkanemek sokasága, a munkaterület nagysága és a több száz alvállalkozó cég gördülékeny összehangolása a Colas út számára is kihívást jelentett. Ennek ellenére munkatársaink sikerrel vették az eléjük gördített akadályokat, nem
csoda, hogy a beruházótól pozitív visszajelzéseket kaptak munkájukról. 2013 végére a beruházás elérte a 90 százalékos készültségi fokot, ami nagyban volt köszönhető az itt dolgozó valamennyi kolléga szakmai rátermettségének, és az alvállalkozók hozzáállásának és munkájuk összehangolásának. Emellett az időjárás is segítette a munkát, mivel a szokásos téli leállást a kedvező időjárásnak köszönhetően kihagyhattuk, a munkák folyamatosan zajlottak.

fotók: Pörneczi Bálint

Megrendelő: LEGO Manufacturing Kft.

Starting date: 25/02/2013Kezdés: 2013.02.25.

Completion date: 30/05/2014Befejezés: 2014.05.30.

Kapcsolódó munkáink

Lego gyár útépítés
Colas Hungária