Környezetbarát tapadásgátló szert tesztelt a Colas - Colas Technológia
Környezetbarát tapadásgátló szert tesztelt a Colas
A Colas Út Zrt. idei, első jelentősebb aszfaltbedolgozással járó munkahelyén, a csepeli külső gerincúton vizsgáltuk először a növényi alapanyagból előállított BIOTEC 5100 típusú folyadékot.

Az anyag használatával egy régi problémát szeretnénk megoldani. A beépítés során az aszfalt a vele érintkező gépekre, a kézi aszfaltterítéshez alkalmazott szerszámokra (lapát, „hóbli”, szegélyprofilok) felületi előkezelés, kenés nélkül feltapad, az eszközök rövid idő alatt a munka folytatására alkalmatlanná válnak. Az előkezelésre és a munkafolyamat közbeni rendszeres kenésre kerestünk olyan anyagot, amely nem okoz a technológiában minőségi hibákat. A hagyományos, szerves kenőanyagok használatakor ugyanis a friss aszfaltfelületen folt képeződik.

A tapadásgátló szert gyártó francia Végétal Biotec cég szakembere a munkahelyen részletes tájékoztatót tartott a folyadék tulajdonságairól és a gyakorlatban mutatta be a használatát. A bemutatón részt vevő műszaki szakemberek – építésvezetők, művezetők, főgépészek és a bedolgozást végző dolgozók – minden részletre kiterjedő használati tréningben részesülhettek, ennek jelentőségét a mindennapi munkában fogják érzékelni. A BIOTEC 5100 technikai és nem utolsósorban környezetvédelmi használhatóságát a teszt ugyanis bizonyította, de a gazdaságos felhasználásban kiemelt szerepe lesz a jól képzett munkásoknak.

Starting date: 04/04/2012Kezdés: 2012.04.04.

Completion date: 06/04/2012Befejezés: 2012.04.06.

Helyszín: Budapest - Csepel

Colas Hungária