Csökkentett hőmérsékletű aszfaltok a HAPA nagykonferencián - Colas Technológia
&#x;&#x;
Hírek
Csökkentett hőmérsékletű aszfaltok a HAPA nagykonferencián

2013. 02. 22..

A Magyar Aszfaltipari Egyesülés (HAPA) 2013. február 25-26-án tartotta évi nemzetközi konferenciáját neves külföldi és hazai előadók meghívásával.

A konferencia kiemelt témaként kezelte a csökkentett hőmérsékletű aszfaltok (WMA) használatának lehetőségeit. A Colas SA részéről Francois Chaignon igazgató úr a Colas csoport USA-ban és Franciaországban alkalmazott habosított bitumenes gyártással megvalósított WMA projektek tapasztalatait mutatta be, a folyamatos minőség-ellenőrzés vizsgálati eredményeivel kiegészítve.

A MOL a gumibitumen és a zeolitok alkalmazása témakörei mellett igen érdekes volt a török előadás az adalékanyag-előkészítés új rendszeréről („simge challenger”), amely az energia-megtakarításon túli költségmegtakarításokat is ígér.

A konferencián több munkatársunk is előadást tartott: Zsiga György, a Colas Út vezérigazgatója a habosított bitumenes gyártások és beépítések tapasztalatairól, Puchard Zoltán, technológiai igazgató a környezetvédelmi vonatkozásokról, Balogh Lajos, főtechnológus az alapanyagok megfelelőségéről, Balogh Mária, technológiai főmérnök pedig kivételes témában, a beton autópályák építéséről tartott előadást.

A konferencia jó alkalom volt a különböző gyártó-kivitelező vállalatok, intézmények és állami szervezetek szakmai kapcsolatainak és tapasztalatainak megosztására.

Automatikus vázlat 30
Colas Hungária