Fenntartható utak - Colas Technológia
&#x;&#x;
Hírek
Fenntartható utak

2013. 05. 30..

A Colas szakemberei is részt vesznek abban az előkészítő munkában, amely az útügy 21. századi, nemzetgazdasági szintű optimalizálását tűzte ki célul.

Az Európai Tanács által 2010 júniusában elfogadott Európa 2020 stratégiában megfogalmazott cél az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedés ösztönzése. A közlekedés területén az Európa 2020 stratégia hazai leágazása a Nemzeti Közlekedési Stratégia (NKS).

A május 28-29-én megtartott Pályaszerkezeti konferencián a műszaki és gazdasági szempontból optimálisan fenntartható úthálózatra, az energiatakarékosság és környezetvédelem kérdéseit is figyelembe véve fogalmazódtak meg azok a célok, amelyek megvalósításának előkészítésére az ország legfelkészültebb szakemberei közül mintegy hatvanan kaptak felkérést. A munkát Kovács Attila, a Magyar Közút Igazgatója és Puchard Zoltán, a Colas Hungária Technológiai Igazgatója koordinálja.

A projekt sikeres megvalósítása esetén jelentősen javulhat a magyarországi útügyi technológiai tervezés színvonala, több milliárd forinttal csökkentve az ország gazdaságát, azon belül a kivitelezőket a nem megfelelő tervek és garanciális többletkiadások miatt érő károk mértékét. Reméljük, hogy Magyarországon újra felértékelődik a tudás, az új, hatékony, környezetbarát technológiák alkalmazása, mely területen a Colas számos fejlesztésével világszerte az elsők közé tartozik.

Automatikus vázlat 46
Colas Hungária