Hengerész szakmai napok a Bécsi úton - Colas Technológia
&#x;&#x;
Hírek
Hengerész szakmai napok a Bécsi úton

2015. 04. 10..

A Colas Út szakmai továbbképzésén külsős előadók vezették be a munkatársakat a legújabb aszfalttömörítési technikák rejtelmeibe.

A Profi Bagger Kft. és a Wirtgen Budapest Kft. felajánlásával lehetőségünk volt arra, hogy egy egész napos oktatáson jobban megismerkedhessünk az Asphalt Manager működésével és a Hamm HCQ Navigátorával. A képzést a HR Igazgatóság szervezésében két alkalommal tartottuk meg a Bécsi úti Technológiai Igazgatóságon február 18-án és március 4-én.

A bemutatóval egybekötött oktatáson részletesen ismertették a szakemberek az  aszfaltok általános tömörítési technológiáját, és hallhattunk a HCQ (Hamm Compaction Quality) Asphalt Navigator használatának előnyeiről, de a beépítési minőség javításának lehetőségeiről is.

A résztvevők összlétszáma mintegy 60 fő volt, hiszen több terület működését és felelősségi körét is érinti az aszfaltok beépítése és megfelelő minőségű tömörsége.  A Colas Út és a Colas Hungária NLFI és TI részéről területi vezetők, építésvezetők, művezetők, hengerészek, gépészek, technológusok, egység-vezetők és laboránsok is képviseltették magukat a hallgatók soraiban.

A HAMM oktatás specialitása a Navigátor és a HCV tömörítési érték felvétele volt, de részletesen is bemutatták a dinamikus tömörítés és az alkalmazott hengerek típusait. A Profi-Bagger bemutatójának középpontjában a BOMAG Asphalt Manager-e állt, de tematikájában részletesen megalapozta a gyakorlati tapasztalatokat is: teherbírás, tömörség, szabad hézagtartalom, a stabil és instabil aszfaltok tulajdonságainak ismertetésével.

Automatikus vázlat 274
Colas Hungária