Két felújított útszakaszt kapott ez a település Pest megye keleti csücskében Colas Hungária
&#x;&#x;
Hírek
Két felújított útszakaszt kapott ez a település Pest megye keleti csücskében

2022. 11. 08..

Két útszakasz újult meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában a Pest megyei Tápiószelén. A munkálatokat a Colas Út Zrt. végezte el.

A település vasútállomásához vezető 2×1 sávos Rákóczi út 2485 méter hosszon kapott új burkolatot. A beruházás során 5,5 méteresre szélesítették a teljes útszakaszt és a burkolat megerősítés mellett mindkét oldalon pályaszerkezetcsere történt. 

A Rákóczi úton megújultak a járdák is, illetve új járdaszakaszok is épültek, valamint a buszmegálló-pár teljeskörű felújítására is sor került. A meglévő út és a hozzá kapcsolódó létesítmények felújításával összhangban a meglévő csapadékvíz elvezető rendszer tisztítása is a kivitelező feladata volt.

A Jászberényi út a 311. számú főút és a vasúti átjáró között 1780 méteren újult meg teljes hosszban, mindkét oldalon egy-egy méter szélességben megtörtént a teljes pályaszerkezetcsere és megerősítették a burkolatot.

Mindkét helyen újjáépült az eredetileg zúzottkőből épült padka és egy kis szakaszon előregyártott elemekkel burkolt padkát létesítettek. A forgalomtechnika részeként megújultak a burkolati jelek, valamint új KRESZ táblát helyeztek ki a meglévők lecserélésével, illetve újak kihelyezésével.

Colas Hungária