Bitumenemulzió értékesítés - Colas Út
Bitumenemulzió értékesítés

Mi a bitumenemulzió?

Elősegíti a

rétegek együttdolgozását

Csökkenti a

javítási és garanciális költségeket

Megnöveli a

burkolatok élettartamát

A bitumenemulzió nem más, mint a bitumen diszperziója vízben, ezért állagát tekintve szobahőmérsékleten folyékony halmazállapotú. A gyártás során a forró bitument és a meleg vizes fázist egy kolloidmalomban keverik össze, ahol a bitumen néhány mikron átmérőjű részecskékre szakad, és lebeg a vizes fázisban, anélkül hogy összetapadna vagy összecsomósodna. Az emulziógyártáshoz egyéb adalékanyagok – mint pl. emulgeálószer, kalcium-klorid, sósav – is szükségesek, de ezek aránya elhanyagolhatóan kicsi.

A bitumenemulzió múltja és jelene

Magyarországon a bitumenemulzió-üzemek építése 1983-ban kezdődött, a Colas Út Zrt. gyöngyösi üzeme is ekkor épült. Az üzemben található kolloidmalom óránként 25 tonnás kapacitásra képes. A gyöngyösi telephelyen összesen 250 tonna emulzió tárolására van lehetőség, melyet 5 db 50 tonnás tartályban biztosítunk, de 7 további telephelyünkön is elérhetők a bitumenemulzió-termékek.

Sokoldalú felhasználás

A bitumenemulzió az útépítés és útfelújítás területén rendkívül sokféle felhasználási lehetőségeket kínál. Elsősorban a különböző rétegek, hossz- és keresztirányú csatlakozások ragasztására, közműszerelvények, szegélyek kellősítésére, kátyúzás előkészítése során pedig a felületek kötésének előkészítésére, alaprétegként használható.

Útfenntartási munkáknál felületi bevonatok, iszapbevonatok készítésére, üvegszállal kombinálva repedésáthidaló membránokhoz, kátyúzó keverékek, illetve emulziós keverékű burkolati rétegek készítéséhez, valamint hideg újrahasznosítási technológiákhoz használható. Nagy előnye, hogy akár hidegen, illetve legfeljebb 90°C hőmérsékletre melegítve is lehet vele dolgozni. A bitumenemulzió kézi és gépi erővel is felvihető a felületre, rövid idő alatt megtörik, így a munkavégzést nem hátráltatja.

Kannás és hordós kiszerelés

10 LITERES: 5 300 Ft + ÁFA / DB
20 LITERES: 9 600 Ft + ÁFA / DB

210 LITERES:
92 000 Ft + ÁFA / DB

A telephelyeken lehetőség van – a tartállyal rendelkező bitumenemulzió-szóró gépek feltöltésén kívül – kisebb mennyiségű, 10 és 20 literes, kannás, illetve 210 literes, hordós, C60B3RG típusú emulzió vásárlására is. Ezt a lehetőséget elsősorban azon partnereinknek ajánljuk, akik nem rendelkeznek emulziószóró géppel, illetve munkáik méretéből kifolyólag nincs szükségük nagy mennyiségű emulzióra. A kisebb kiszerelés ezen kívül könnyű szállítást és kezelhetőséget tesz lehetővé, a megfelelő minőségű és mennyiségű emulzió felhasználása pedig biztosítja a jó minőségű útburkolatokat és azok időtállóságát.

Kiszolgálóhelyek

bitumenemulzió üzem

C60B3RG típusú bitumenemulzió értékesítés

Emulziótípusok

  • C60B3RG: 60% bitumentartalmú, kationaktív bitumenemulzió, aszfaltfelületek ragasztásához
  • C60BP3RG: 60% bitumentartalmú, kationaktív modifikált bitumenemulzió, aszfaltfelületek ragasztásához
  • C65B3FB: 65% bitumentartalmú, kationaktív bitumenemulzió, szórt felületi bevonathoz
  • C60BF3EA: 60% bitumentartalmú, közepesen törő kationaktív bitumenemulzió, emulziós keverékekhez
  • C69B3FB: 69% bitumentartalmú, kationaktív bitumenemulzió, szórt felületi bevonathoz

Az útépítésben felhasználható kationaktív bitumenemulziókra az MSZ EN 13808:2013 és e-UT 05.01.21:2018 számú előírásokban rögzített követelmények érvényesek. A Colas Út Zrt. tanúsított üzemi gyártás-ellenőrzési rendszert működtet (a tanúsítvány száma: 2095 CPR-171-2). Cégünk által gyártott és forgalmazott termékek akkreditált laboratórium által készített típusvizsgálatokkal rendelkeznek. Minden gyártott termékről – a típusvizsgálati jegyzőkönyv alapján – teljesítményigazolást adunk ki. A rendszeresen gyártott emulzióktól eltérő követelményekkel rendelkező, illetve más típusú pl. anionaktív emulzió gyártását is igény szerint tudjuk vállalni.

Elérhetőségek

Kozák András, értékesítési vezető
Mobil: +36 70 527 7943
E-mail: andras.kozak@colas.hu

Colas Hungária