Kezdődik a záró körforgalom megépítése a 441-es főút megújuló szakaszán Colas Hungária
&#x;&#x;
Hírek
Kezdődik a záró körforgalom megépítése a 441-es főút megújuló szakaszán

2022. 08. 22..

Augusztus 24-én megkezdődik Nagykőrösön a Téglagyári úti körforgalom megépítése a 441-es főutat megújító projektben – közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Emiatt a következő időszakban forgalmirend-változásra és forgalomkorlátozásra kell számítani a Pest megyei településen.

Közel 10 kilométernyi szakaszt fejlesztenek

A Téglagyári úti körforgalom a Colas Út Zrt. munkájával megújuló szakasz végpontjaként épül meg. A projektben ugyanis

  • egyrészt négysávosítják Kecskemét Katonatelep nevű külső területén a 441-est, mintegy 2,79 kilométernyi szakaszon a kecskeméti 445-ös északi elkerülőtől a Katonatelep Mathiász Általános Iskoláig;
  • másrészt a főút a 445-ös kecskeméti északi elkerülő út és a nagykőrösi Téglagyári utca közötti szakaszán kap szélesítést és burkolatmegerősítést, több mint 7 kilométer hosszan.

Új kerékpárút is készül

A mintegy nettó 8,5 milliárd forint értékű projekt egyik fontos hozadéka, hogy a nagy számban Nagykőrösről Kecskemétre ingázó közlekedők számára biztonságosabbá és gyorsabbá teszi az utazást.

A fejlesztés során a Téglagyári úti körforgallom mellett a 441-es és a 4614-es utak találkozásánál is új körforgalom születik, vagyis a nagykőrösi Ady Endre utcai csomópontban. Számos más fejlesztés mellett új kerékpárút is készül: ugyan kerékpárút eddig is volt ezen a szakaszon, ám a szélesedő út el fogja foglalni a kerékpárút mostani sávját, ezért ennek újjáépítése szükséges.

Decemberre készül el az új körforgalom

A NIF mostani híre szerint a szóban forgó csomópontban szerdától a jelenlegi jelzőlámpás forgalomirányítás megszűnik, és az építés idején váltakozó egyirányú jelzőlámpás irányítást vezetnek be, a Temető út lezárása mellett. A körforgalom kivitelezésével várhatóan december 10-én készülnek el a NIF híre szerint.

Az ideiglenes terelőutat és haladási irányokat tájékoztató táblákkal jelölik.

Colas Hungária