Már a műszaki átadás-átvételnél tart a két dunántúli város között születő négysávos út Colas Hungária
&#x;&#x;
Hírek
Már a műszaki átadás-átvételnél tart a két dunántúli város között születő négysávos út

2023. 08. 31..

Szeptember elsején megkezdődik a négysávossá fejlesztett 83-as út műszaki átadása – adta hírül az infopapa.hu. Ahogy azt korábban is jeleztük, az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházása két szakaszon valósul meg 36 kilométeren. A Pápa és Tét-dél csomópont közötti 18,4 kilométeren 15 műtárgy és két külön szintű csomópont, valamint egy vasúti felüljáró épül a pápai repülőteret bekötő úton. A szakasz kivitelezője a Duna Aszfalt Zrt., az EuroAszfalt Kft. alvállalkozóként vesz részt a munkában.

A Tét-dél csomópont és a Győr közötti 17,6 kilométeres szakaszon nyolc műtárgy, négy külön szintű csomópont épül, Ez a szakasz a Soltút Kft. kivitelezésében valósul meg, alvállalkozóként a Colas-csoport dolgozik.

Az infopapa.hu által most közzétett információt dr. Áldozó Tamás polgármester közölte a Médiacentrummal, miután a beruházásban érintett településként a pápai önkormányzat is kapott meghívót ez eljárás pénteki kezdésére. A műszaki átadás-átvétel a jogszabályi előírások szerint 30 napig tart, ám az új négysávos utat csak a hivatalos átadás után vehetik birtokba a közlekedők, addig tilos és balesetveszélyes a főpályája ráhajtani – írják.

Colas Hungária