Nyugat-magyarországi megyeszékhely közelében készült el új híddal együtt egy felújított út Colas Hungária
&#x;&#x;
Hírek
Nyugat-magyarországi megyeszékhely közelében készült el új híddal együtt egy felújított út

2022. 12. 08..

Átadták a hónap elején Rábapatonát és Koroncót a 85-ös főúttal összekötő, több mint hét kilométer hosszon felújított útszakaszt, amely 1,8 milliárd forint ráfordításával készült el a Magyar falu program keretében a Colas Út Zrt. kivitelezésében.

 

 

Szilvai József Attila, a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az eseményen elmondta, hogy a felújítás során új kopó- és kötőrétegeket építettek be, a gyengébb teherbírású szakaszokon pedig teljes pályaszerkezet-cserét hajtottak végre. Hozzátette: a munka során

a Kepés-Lesvári-csatorna felett átvezető, 1952-ben épült hidat teljesen elbontották és új vasbeton hidat építettek, valamint felújították a belterületi szakaszon található négy buszöbölpárt. A vezérigazgató tájékoztatása szerint ez év végéig mintegy 960 kilométernyi mellékút teljes körű felújítása valósult meg külső kivitelezők bevonásával.

 

Szilvai József Attila

 

Hosszú ideje vár útfelújítás ért célba

Molnár Nagy Béla, a háromezer lakosú község polgármestere elmondta, hogy az utolsó komolyabb útfelújítás 35 éve történt ezen a szakaszon, amely egyrészt Rábapatona és Koroncó összeköttetését biztosítja a 85-ös úttal, másrészt elkerülő útként szolgál Rábaköz és Sokoróalja között, összekötve a 85-ös és 83-as utat.

 

A beruházás által érintett térség

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője a létesítmény átadása előtt elmondta, hogy a program keretében több mint 3000 kilométernyi alsóbbrendű utat újítottak fel Magyarországon.

A képviselő kiemelte,

a Magyar Közút az a szervezet, amellyel a Magyar falu program lebonyolításában a leginkább gördülékenyen tudtak együttműködni.

Colas Hungária