Veszélyes csomópont átépítése kezdődik meg Érden Colas Hungária
&#x;&#x;
Hírek
Veszélyes csomópont átépítése kezdődik meg Érden

2022. 10. 11..

Hivatalosan is átadták a négyágú körforgalom munkaterületét az érdi Vadlúd utca és a Zámori út kereszteződésében – derül ki az erdmost.hu cikkéből.

A tervek szerint egy év múlva már a sokkal biztonságosabb körforgalmon át lehet majd közlekedni Érd és Tárnok határában lévő Vadlúd utca és Zámori út kereszteződésében.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk a közlekedésjavító projekt a NIF beruházásában a Colas Út Zrt. kivitelezésével valósul meg nettó 644 millió forintból.

 

A rendkívül balesetveszélyesnek számító csomópont átépítése már évekkel ezelőtt felmerült, valamint arról is szó volt, hogy lámpás kereszteződést alakítanak ki. Végül a körforgalom mellett döntöttek, mert annak az áteresztő képessége nagyobb, és így a forgalmas kereszteződésben kisebb lehet az esélye, hogy dugók alakuljanak ki.

A beruházás során az útépítés és forgalomtechnika mellett az útvíztelenítés (vagyis az árkok, csatorna szakaszok kialakítása) is a munka részét képezi.

A következő napokban a terület előkészítését végzi majd a Colas, ezt követően a közművek és a földalatti csövek cseréje következik, viszont a beruházás igazán látványos része, az útépítés csak jövőre indulhat el.

Colas Hungária