90%-OS AZ M30 KÖZÉPSŐ SZAKASZÁN A FŐPÁLYA FÖLDMUNKÁINAK KÉSZÜLTSÉGE Colas Hungária
&#x;&#x;
Hírek
90%-OS AZ M30 KÖZÉPSŐ SZAKASZÁN A FŐPÁLYA FÖLDMUNKÁINAK KÉSZÜLTSÉGE

2020. 07. 15..

Az épülő M30 autópálya Szikszó és Encs közötti szakaszán minden az ütemterv szerint halad. A főpálya földmunkáinak készültsége jelenleg 90%-os. Folyamatosan épül a pályaszerkezet. Közel 16 km-en megépült a Ckt réteg, melyre több helyen már az alap és kötő réteg is rákerült. Várhatóan szeptemberben elkezdődik a kopóréteg építése is. A tervek szerint a 24,5 kilométeres szakasz felén az év végére már az aszfalt legfelső rétege terítve lesz.

A földmunkákhoz a nyomvonal mellett 2 bánya, illetve 2 célkitermelő nyílt, melyekből összesen több mint 1,5 millió m3 töltésanyag kerül beépítésre.

Homokos kavics beszállítása 3 bányából történik. A teljes beépítendő mennyiség 1,5 millió tonna.

A nyomvonal mellett Szikszón, Csobádon és Encsen betonüzem működik. A projekt megvalósításához szükséges teljes aszfalt mennyiségét az új felsőzsolcai keverő biztosítja.

Csobád mellett mindkét oldalon épül egy komplex pihenő, melyeken a szokásos WC épület mellett játszótér és fitnesz park is lesz. Az autópálya üzemeltetéséről az Encsnél kialakításra kerülő Autópálya Mérnökségi Telep gondoskodik majd.

Az M30 gyorsforgalmi úthálózati szerepe kettős: egyrészt bekapcsolja Miskolcot, az ország harmadik legnépesebb városát a magyar gyorsforgalmi úthálózatba, valamint jelentős szerepet játszik az európai úthálózatban is.

A beruházás műszaki átadás-átvételi eljárás lezárásának határideje 2021. augusztus 31.

Kapcsolódó projektek

Colas Hungária