Hideg remix - Colas Út
Hideg remix

Pályaszerkezeti rétegek újrahasznosítása

Tartós

környezetkímélő és gazdaságos

Helyreállítható

teherbírás

Alkalmazható

forgalom alatt is

Felújítás másként

A meglévő útpálya-szerkezeti rétegek homogenizálásával olyan alapréteg hozható létre, amelynél a megfelelő összetételt biztosító javítóanyagot egy speciális célgép segítségével, kötőanyaggal és vízzel átkeverve építjük be.

Széles felhasználhatóság

A felújításra szoruló pályaszerkezetek anyagából maradéktalanul felhasználhatók a különböző típusú hengerelt aszfaltok, a cementstabilizációsvagy soványbeton alaprétegek, illetve a makadám szerkezetű alaprétegek maximum 60 milliméteres szemnagyságig. Kiegészítő, javító anyagként a különböző zúzottkő anyagok, homokos kavicsok, mart aszfaltok, illetve homok is beépíthető. Kötőanyagként elsősorban a különböző típusú cementek, habosított bitumenek, bitumenemulziók alkalmazhatók.

Teherbírás újratöltve

Az eljárás ott alkalmazható hosszútávon is eredményesen, ahol a földmű teherbírása, vízelvezetése megfelelő, csupán a régi pályaszerkezet teherbírása nem felel meg a követelményeknek. Egy kellően teherbíró alapréteg megépítésével és egy vagy több réteg aszfaltburkolattal tartós, környezetkímélő és gazdaságos pályaszerkezet alakítható ki.

Helyszíni hideg remix

A pályaszerkezet felmarása, átkeverése és elterítése a helyszínen történik egy speciális önjáró célberendezés, a Colas Út Zrt. Wirtgen 2100 típusú, terítőpaddal rendelkező gépe segítségével.

Telepi hideg remix

Földművet vagy geometriát is érintő beavatkozás esetén a felmart pályaszerkezeti rétegekből egy közelben telepített KMA típusú mobil keverő segítségével, adalék- és kötőanyag hozzáadásával új alapréteget állítunk elő, melyet finisher segítségével építünk be. A technológia alkalmazásával csökkenthetők a fuvartávolságok és ezáltal a költségek is.

Elérhetőségek

Hajóczky Miklós, Burkolatmarás üzletág vezető
2200 Monor, Ország út 4913/31 hrsz.
Mobil: +36 30 998 0969
E-mail: hidegremix@colas.hu
Fax: +36 1 883 1699

Ismertető letöltése

Colas Hungária