Bányásznapi kitüntetések, események és rendezvények - Colas Északkő
&#x;&#x;
Hírek
Bányásznapi kitüntetések, események és rendezvények

2015. 09. 03..

2015. szeptember 3-án, Hajdúszoboszlón került sor a 65. Bányásznap Országos Központi ünnepségére. Az eseményen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai helyettes államtitkára, Kádár Andrea Beatrix is részt vett, aki beszédében kiemelte, hogy az évszázados múlttal rendelkező iparág szerepe ellátás-biztonsági szempontból ma is vitathatatlanul jelentős, ezért a magyar kormány támogatja a bányászat, valamint a bányászati kultúra fenntartását.

A rendezvényen adták át fejlesztési miniszter által adományozott kitüntetéseket, amelyeket a szakma kiváló dolgozói vehettek át. Krizsanyik János, a Colas Északkő Kft. szobi és kesztölci üzemének vezetője „Miniszteri Elismerő Oklevél” kitűntetést kapott, míg Bodnár András, a recski üzem gépkezelője „Kiváló bányász” kitüntetésben részesült.

2015. szeptember 4-én Dorogon Jubileumi Bányásznapot ünnepeltek a hazai bányászati cégek, ahol ünnepélyesen felavatták a Nemzeti Kőbányászati Emlékhelyet. Az eseményen részt vett Kasó Attila miniszteri biztos és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is. A dr. Székely János címzetes püspök által megáldott emlékhelyet az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) kezdeményezésére a Baumit Kft. építette több hazai magyar bányavállalat, többek között a Colas Északkő Kft. kőadományainak felhasználásával.

A Colas Északkő Kft. valamennyi dolgozójával együtt ünnepli a „hagyományos” bányásznapot, amelynek részeként az üzemvezetők az elmúlt év során a legjobb teljesítményt nyújtó kollégáik munkáját ismerik el. Ebben az évben Krizsanyik János üzemvezető a szobi üzemben Bábáné Kelemen Ilona üzemi adminisztrátor tüntette ki. A Tarcalon megtartott ünnepségen Béres Dezső üzemvezető Bekényi József és Varga András munkatársait díjazta. Tállyán 2015. szeptember 4-én tartották meg az üzemi bányásznapot, ahol Erdei József üzemvezető Szoták László, Kamarási Zoltán gépkezelőket és Gribovszky Sándor minőségellenőrt tüntetette ki az elmúlt évben nyújtott teljesítményéért. Gyöngyössolymos adott otthont a Kovács István üzemvezetése alá tartozó bányák ünnepségének, amelyen a Recsken dolgozó Fejes Gyula kapott szolgálati oklevelet.

fotó: Bartolf Ágnes

Automatikus vázlat 307
Colas Hungária