Beruházások Szobon - Colas Északkő
&#x;&#x;
Hírek
Beruházások Szobon

2014. 02. 10..

Rendszámfelismerővel rendelkező sorompós beléptető rendszert és egy új törőgépet is üzembe helyeztek a Colas Északkő szobi üzemében.

A szobi bánya egyetlen be-, illetve kijárattal rendelkezik, ezért három sorompó segítségével oldottuk meg az üres és megrakott kamionok és üzemi járművek ki- és belépését. A sorompó mellett elhelyezett rendszámfelismerő kamera előtt megállva egy szoftver azonosítja a járművet. Ha jármű tára súlya szerepel a rendszerben, akkor felnyílik a sorompó, ha idegen, a listában még nem szereplő tehergépkocsi áll a sorompó elé, akkor rá kell hajtania a mérlegre, ahol súly szerint kerül be a rendszerbe. A belülről a mérlegre érkező kamionok a mérlegelés és a mérlegjegy készítése során a mérlegházba telepített kamera időkódos felvételt készít a raktérben elhelyezett anyagról.

A vasúti ágyazati kő gyártása Szobon egy 20 éves, 85 t/h kapacitású röpítő törővel történt, ezért szükségünk volt egy berendezésre, ami a feladott kőzetből nagyobb mennyiségben állítja elő a piacon keresett 35/50-es követ. Más bányákban kedvező tapasztalatink vannak a Metso gyártmányú HP 300 törőgéppel zúzottkő gyártásában, ezért a Metso forgalmazójával vettük fel a kapcsolatot, akik egy HP 300-as Extra Coarse törőkamrával szerelt berendezésre vállaltak garanciát.

Az új gép telepítéséhez szükséges bontási és előkészítési munkákat január 6-án kezdtük, február végén pedig már megtörténhetett a beüzemelés. Az első hetek tapasztalatai alapján a vasúti ágyazati kő gyártási kapacitása 85 t/h-ról 125-140 t/h órára nőtt, míg az inkurrens termék aránya 120 t/h-ról 80 t/h-ra csökkent, de egy ultrahangos szintérzékelő beállításával még további teljesítmény javulást is el kívánunk érni.

Automatikus vázlat 119
Colas Hungária