Por- és zajmérés Kesztölcön - Colas Északkő
&#x;&#x;
Hírek
Por- és zajmérés Kesztölcön

2013. 10. 07..

Por- és zajmérést végeztünk a Colas Északkő 2011 őszén vásárolt kesztölci bányájában idén október 7-én. A GEON System Kft. respirábilis por- és munkahelyi zajmérésére rakodógépeken, kotrókon és dömpereken dolgozó kollégáinkon került sor. A mérésben három ott dolgozó kollégánk vett részt.  A mérésre a kollégáink por és zajterhelés kitettségének vizsgálata miatt volt szükség.

A Colas Északkő szeretné növelni a kesztölci bánya termelését, ezért különösen fontos, hogy megbízható egészségügyi adatok birtokában induljon el a kapacitásnövelés. A respirábilis  pormérést a Bálint Analitika Kft. laboratóriuma elemezte és értékelte ki. A mérőműszereket a munkavállalók felső ruházatán, míg a mintavevőszűrőket a légutaktól kb. 15 cm-re helyezték el a mérést végző szakemberek. A mérés időtartama közel 4 óra volt, a vizsgálat során a munkavállalókon a műszer folyamatosan működött. Ez azért volt fontos, hogy megismerjük a szokásos munkarend és munkafolyamatok közben a munkavállalók napi porterhelésének folyamatát. A zajexpozició az alsó beavatkozási határérték alatt volt mindhárom vizsgált gépkezelő esetében.

A mérési eredmények minden esetben a megengedett porkoncentráció és zajszint alattiak voltak, így megállapították, hogy a vizsgálat során egyetlen munkafolyamatot figyelembe véve sem volt az egészségügyi határértéket átlépő koncentráció értéke.  A mérési jegyzőkönyvet a szakhatóság felé is elküldjük.

Automatikus vázlat 86
Colas Hungária