Bitumenemulzió nap Mátraházán - Colas Út
&#x;&#x;
Hírek
Bitumenemulzió nap Mátraházán

2016. 06. 13..

A Colas kezdeményezésére a tavaszi HAPA konferencián indult el egy szakmai párbeszéd a bitumenemulziókról, amelynek újabb állomása egy technológiai nap megrendezése volt június 7-én. A téma fontosságát jól jelzi, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Aszfaltipari Egyesülés azonnal a kezdeményezés mellé álltak. A program célja az volt, hogy felelevenítsük a korábban széles körben, de jelenleg elvétve használt bitumenemulziós technológiákat. Arra kívántunk rávilágítani, hogy a bitumenemulzió mindennapi használatával tartósabb és költséghatékonyabb utak épülhetnek.

A festői környezetben lévő mátraházi Residence Ózon Hotelben megrendezett technológiai napon a szakma képviselői a bitumenemulziók használatának előnyeit járták körül különböző iparági szereplők szemszögéből. Szilvai József Attila, a Magyar Közút műszaki vezérigazgató-helyettese, valamint Veress Tibor, a HAPA elnökének köszöntőjét követően a Nemzetközi Bitumenemulzió Szövetség (IBEF) elnöke, Etienne Le Bouteiller tartott előadást a világban ismert bitumenemulziós technológiákról és a fenntarthatósági szempontokról. Ezt követően Nicolas Pezas a gironde-i régió útüzemeltetési vezetőjeként ismertette a bitumenemulziókkal szemben támasztott megrendelői elvárásokat, amelyekre Fülöp Pál, a Magyar Közút osztályvezetője reagált a magyar viszonyok taglalásával. A magyarországi bitumenemulzió gyártók a szakmai nap második felvonásában fejtették ki nézeteiket. Zsiga György, a Colas Út Zrt. vezérigazgatója a bitumenemulziók pályaszerkezetekben betöltött szerepéről tartott előadást, Csontos Györgyné a Duna Aszfalt Kft. bitumenemulziós technológiákat érintő tapasztalatiról számolt be, Kovács Tamás a Bitunova Kft. főtechnológusa a felületi bevonatok témakörét járta körbe, Markó Tibor, a Stravia Kft. főtechnológusa pedig a pályaszerkezeti hideg bitumenemulziós keverékekről beszélt.

Az előadásokat követő ebéd után a Colas Út Zrt. felújított bitumenemulzió üzemét tekinthették meg az érdeklődők Gyöngyösön Bíró István üzletág vezető és Mata Gábor telepvezető vezetésével.

Reméljük, hogy ezzel a sikeres rendezvénnyel sikerült megtennünk egy újabb lépést egy költséghatékony és időtálló technológia visszaemelésére a szakmai köztudatba.

Automatikus vázlat 365
Colas Hungária