Felavattuk a kéthelyi keverőt - Colas Út
&#x;&#x;
Hírek
Felavattuk a kéthelyi keverőt

2016. 07. 04..

Elkészültek a Colas Út legújabb keverőtelepének kivitelezési munkái, amelyek még 2016 márciusában kezdődtek meg. Tavasszal tereprendezéssel és alapozási munkálatokkal kezdtünk, majd május végére már a keverő szerkezeti részei is elkészültek. Június elején a villamos vezetékek bekötése és a Benninghoven vezérlésének beállítása, valamint a teljes rendszer tesztelése és a próbaüzemre való felkészülés került sorra.

Az óránként 160 tonna teljesítményű Bennighoven TBA 2000-es keverőgép próbaüzeme sikeres volt, így hamarosan megindulhat a termelés legújabb keverőtelepünkön. A kéthelyi aszfaltkeverő különlegessége, hogy magyarországi keverőtelepeink közül itt fogjuk először a hőenergiát szénpor elégetésével biztosítani.

A keverőtelephez tartozik 8 előadagoló, három 60 köbméteres elektromos fűtésű bitumentároló-tartály, egy-egy mészkő- és sajátpor siló, négy – összesen 372 tonna kapacitású – készanyag-tároló, valamint egy 118 köbméter térfogatú szénpor siló. A korszerű keverőtelepen természetesen recycling rendszer is működik.

Az új keverőt mihamarabb munkába szeretnénk állítani, hiszen ezen a stratégiai szempontból is fontos helyszínen az év második felében már 20 000 tonna aszfalt legyártását tűztük ki célul.

Automatikus vázlat 370
Colas Hungária