Két új VOLVO/ABG finisherrel bővült a Colas Út flottája
&#x;&#x;
Hírek
Két új VOLVO/ABG finisherrel bővült a Colas Út flottája

2014. 10. 17..

A gépek a mai kor útépítési követelményeinek megfelelően minden modern elvárásnak eleget tesznek. Alappadjuk 2,5 métertől 5 méterig állítható, illetve 9 méterig szélesíthető, névleges teljesítményük óránként 900 tonna. Hathengeres motorjuk 238 lóerős.

A gépek sokféle munkafolyamatra alkalmasak, sok esetben nincs szükség maximális teljesítményükre. Az „okos mód” használatával, a motorerő és fordulatszám automatikus szabályozásával akár 30%-os üzemanyag megtakarítás és 50%-kal alacsonyabb zajszint is elérhető. Mindkét gépet felszerelték egy forradalmian új berendezéssel, mely a csigáknál keletkező bitumengőzt egy ventilátor segítségével a gép mögötti két csövön keresztül elvezeti.

Az első komolyabb munkára az M30-as most épülő szakaszán került sor. Itt AC 16 (mF) és AC 32 (mF) aszfaltrétegeket építettünk be napi 600 tonna körüli teljesítménnyel. A továbbiakban a 31-es főút Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszának vezérgépe lesz. Gépkezelőink a kezdeti tapasztalatok alapján maximálisan meg vannak elégedve az új géppel, ami elmondásuk szerint könnyen kezelhető, jól felszerelt és rendkívül precíz.

Automatikus vázlat 190
Colas Hungária