Budaörsi út felújítás - Colas Út
Budaörsi út felújítás
A Budaörsi út Villányi út – Pannonhalmi út közötti szakaszának felújítása az egy- és kétszámjegyű utak fővárosi szakaszainak karbantartási projektejént valósult meg.

Az útburkolat felújítása a meglévő szegélyvonalak megtartásával egy, illetve két rétegben történt, azokon a helyeken pedig, ahol az alapréteg teherbírását vesztette, teljes pályaszerkezet cserét végeztünk. A szegély külső vonala nem változik, ám a teljes hosszon új anyagból épült át, az útcsatlakozásoknál szegélysüllyesztéssel. A járdák teljes szélességben öntött aszfaltburkolatot kaptak, a rossz állapotú részeknél az alapréteget is átépítettük. A zajszennyezés csökkentésének érdekében az útpálya aszfalt kopórétege gumibitumennel készült.

A felújított szakaszon a fák pótlása és a zöld területek rendezése szintén a feladatunk részét képezte. A felújítandó útburkolat felülete 41 181 m2, a járdaburkolat, elválasztósávok, középszigetek felülete 13 980 m2.

A kivitelezést a Colas Út Zrt. 2015. augusztus végén kezdte el, és november végére fejezte be. A budapesti munkáknál megszokott módon a feladatot nehezítette, hogy a felújítást forgalom mellett kellett elvégeznünk. A 2×2 sávos belső szakaszon két sávot a városból kifelé tartóknak, egy sávot a befelé tartó forgalomnak kellett fenntartanunk, és a külső részen is egy irányban, egyszerre csak egy sáv volt lezárható.

Megrendelő: Budapest Főváros Önkormányzata

Starting date: 24/08/2015Kezdés: 2015.08.24.

Completion date: 30/11/2015Befejezés: 2015.11.30.

Helyszín: Budapest

Length: 2 kmHossz: 2 km
Number of lanes: 2x1 / 2x2Sávok száma: 2x1 / 2x2
Colas Hungária