Turbó körforgalom építése Kecskeméten - Colas Út
Turbó körforgalom építése Kecskeméten
Kecskeméten új turbó körforgalom épül a Kuruc körút, a Szolnoki út és a Bem utca csomópontjában. A komplex feladatnak még 2018 szeptember elején kezdtünk neki, a csatlakozó aluljáró átépítéséhez szükséges résfal- és JET fal építési munkáival. A munkatér elhatárolási feladatokat a tavalyi év végén sikeresen befejeztük.

Jelenleg a további munkálatokhoz szükséges támfal, és hozzá kapcsolódó alaplemez építési munkái zajlanak. A megbízás részét képezi a csapadékvíz hálózati rendszer, az ivóvíz hálózat, a szennyvíz hálózat, a kis- és középfeszültségű hálózat- (és hozzá kapcsolódó transzformátor állomás), a T-Com és az Invitel hálózatának kiváltási munkái. A turbó körfogalom kiépítése csak mindezen feladatok elvégzésesét követően kezdődhet meg.

A kivitelezés komplexitását két további külső tényező is fokozza. Egyrészt a csomópont sűrűn beépített városi környezetben található, ahol a meglévő épületek közvetlenül kapcsolódnak a munkaterülethez, a szomszédságukban pedig nagy átmérőjű csapadékcsatornát kell kiváltani talajvízszint süllyesztés mellett. Másrészt a kivitelezés teljes időtartama alatt biztosítani kell az átmenő forgalmat, így a csomópont bármelyik ágának teljes lezárása esetén városrész-szintű tereléseket kell időszakosan kiépíteni. A munka várható befejezése 2019. november vége.

Starting date: 02/09/2018Kezdés: 2018.09.02.

Completion date: 30/11/2019Befejezés: 2019.11.30.

Helyszín: Kecskemét

Colas Hungária