Útfelújítás a Bocskai úton - Colas Út
Útfelújítás a Bocskai úton
A „2015. évi útfelújítási program kivitelezési munkái, III. ütem” elnevezésű projekt keretében a BKK Zrt. bízott meg minket a Bocskai út Karolina út és Fehérvári út közötti szakaszának felújításával. Az átfutási idő 180 nap.

A tervezés során a koncepció nem változott, megmaradt az eredeti pályarendszer, így mindkét irányban két-két forgalmi sáv, valamint egy-egy buszsáv újul meg. Megmaradnak a nagy felületű, „kiemelt” zöldövezetek is, a középszigetben parkolók épülnek, valamint az útpálya mindkét oldalán parkolásra alkalmas felállókat alakítunk ki zöldsziget megszakításokkal.

A feladat összetettségét jól mutatja, hogy az útépítés mellett a Bartók Béla út-Bocskai út csomópontjában a villamospályát, több meglévő jelzőlámpás csomópontot, csapadék csatornát és közvilágítást építünk át vagy hozunk létre, továbbá elektromos és távközlési hálózatokat, FUTÁR hálózatot váltunk ki.

Az útfelújítási projekttel összhangban megújul a XI. kerületi polgármesteri hivatal előtti járdafelület is. A különleges térkőburkolat vonalkódszerű kialakítással készül, sötét és világos térkő váltakozásával, amelyet erre alkalmas készülékkel leolvasva az önkormányzat weboldalára lehet majd navigálni.  A munkát az önkormányzat megbízásából szintén a Colas Út végzi el.

A munkavégzés során plusz megrendelést – új közúti jelzőberendezések építése a teljes szakaszon – is kaptunk a megbízótól. Mivel az átfutási idő nem változik, így a műszaki átadást, időjárási körülményektől függően, az eredeti ütemtervnek megfelelően még idén meg fogjuk kezdeni és remélhetőleg sikeresen le is zárjuk.

Megrendelő: BKK Zrt.

Starting date: 01/08/2016Kezdés: 2016.08.01.

Completion date: 30/12/2016Befejezés: 2016.12.30.

Helyszín: Budapest

Length: 1 100 mHossz: 1 100 m
Asphalt: 10 000 tAszfalt: 10 000 t
Concrete: 4 000 m3Beton: 4 000 m3
Kerbstone: 5 000 mSzegély: 5 000 m
Colas Hungária