Átadtuk a csepeli gerincút I. ütemét - Colas Út
&#x;&#x;
Hírek
Átadtuk a csepeli gerincút I. ütemét

2011. 11. 30..

A Fővárosi Önkormányzat jelenlegi egyik legnagyobb beruházásának kivitelezésével készült el a Colas-Csepeli Gerincút Konzorcium, ezáltal november végén jelentős forgalmi terheléstől mentesülhet a főváros XXI. kerülete.

Az útépítéshez több mint 66.000 m3 földet emeltünk ki, 16.000 m3 talajcserét végeztünk el, és közel 31.000 tonna aszfaltot építettünk be. Az út és a szakaszhatáron lévő csomópontok környezetében minden hírközlési és elektromos kábel kiváltásra került, új csatorna épült, a meglévő vízvezetékek cseréje is megtörtént, a gerincutat keresztező csomópontokban pedig összehangolt közúti jelző lett kiépítve. Az érintett iparvágányok cseréjével együtt új útátjárók is épültek.

Az ott élők életminőségét 59.000 m2 füvesített zöldterülettel, 1.099 db fával, több mint 1.300 m zajárnyékoló fal építésével, valamint közel 600 m2 nyílászáró cseréjével igyekeztünk javítani. A gerincúttal párhuzamosan 2.800 m kerékpárút is megépült.

Minden csomópontban és buszmegállóban a vakok és gyengén látók közlekedését segítő burkolati elemeket építettünk be, a közúti jelzős csomópontokban pedig hangjelző készülékek segítik közlekedésüket.

A csepeli gerincút megépítésével nem csak a csepeliek nyernek, mert a Csepel sziget többi településéről a fővárosba ingázó dolgozók és diákok eljutási ideje is jelentősen lerövidülhet.

Átadtuk a csepeli gerincút I. ütemét 2

Kapcsolódó projektek

Colas Hungária